nakon oštrog pada / Konačno dobre vijesti: snažan rast industrijske proizvodnje

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U veljači je tako sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u Hrvatskoj skočila 3,5 posto u odnosu na prethodni mjesec

14.4.2015.
14:17
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u veljači ponovno prednjačila snažnim skokom industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini među zemljama Europske unije, zajedno s Irskom, Litvom i Grčkom, nakon oštrog pada u prethodnom mjesecu, pokazalo je u utorak objavljeno izvješće europskog statističkog ureda, prenosi N1.

U veljači je tako sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u Hrvatskoj skočila 3,5 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je prema podacima Eurostata potonula četiri posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću je stopu rasta industrijske proizvodnje u veljači među zemljama članicama EU-a zabilježila Irska, od 16,3 posto. Na drugom je mjestu Litva s povećanjem industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini od 6,1 posto. Grčka je također zabilježila izrazitiji rast proizvodnje, od 2,5 posto.

Najveći su pad industrijske proizvodnje u veljači na mjesečnoj razini zabilježile Malta, od 1,3 posto, Bugarska, od 0,6 posto i Portugal, od 0,5 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na razini EU-a proizvodnja je u prosjeku uvećana za 0,9 posto u odnosu na siječanj kada je prema revidiranim podacima pala za 0,3 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo