dobili ukupno 24 godine / Četvero Hrvata osuđeno za ratne zločine nad srpskim civilima u BiH

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Sudsko je vijeće ocijenilo kako je tijekom postupka dokazano da su oni 1992. godine sudjelovali u protuzakonitom zatočenju te sustavnom zlostavljanju civila srpske nacionalnosti

14.4.2015.
15:49
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Sud Bosne i Hercegovine proglasio je u utorak krivim za ratne zločine na području Mostara i u logoru Dretelj kod Čapljine četvoro bivših pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) osudivši ih nepravomoćno na zatvorske kazne u trajanju između pet i šest godina.

Ivan Zelenika osuđen je na šest godina zatvora, Ivan Medić na sedam, MarinaGrubišić-Fejzić na pet, a EdibBuljubašić na šest godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudsko je vijeće ocijenilo kako je tijekom postupka dokazano da su oni 1992. godine sudjelovali u protuzakonitom zatočenju te sustavnom zlostavljanju civila srpske nacionalnosti.

Ti su zločini uz logor u Dretelju počinjeni i u vojnoj ambulanti u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SrećkoHerceg, koji je obnašao dužnost zamjenika zapovjednika logora Dretelj, oslobođen je optužbe koja ga je teretila po zapovjednoj odgovornosti. U završnoj riječi na kraju suđenja, u prosincu 2014. godine, tužitelj SeidMarušić zastupao je tezu kako je HOS 1992. godine provodio plan sustavnog uklanjanja srpskih civila iz Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo