neće slijediti premijerov primjer / Za razliku od SDP-a, ostatak Kukuriku koalicije ide na Pantovčak

Premijer Zoran Milanović nije se pojavio u Uredu predsjednice Republike u vrijeme zakazano za sastanak s njom u funkciji predsjednika SDP-a. Štoviše, potpuno je ignorirao njezin poziv ne javivši ni da neće doći. Njegov primjer neće slijediti ostale članice koalicije

14.4.2015.
18:46
VOYO logo

Primjer ZoranaMilanovića, premijera i šefa SDP-a kao najveće stranke vladajuće koalicije, koji je u utorak odbio doći na Pantovčak i razgovarati s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović o stanju u državi, neće slijediti ostale članice koalicije čiji čelnici redom najavljuju da će se odazvati pozivu na razgovor.

Predsjednica poručila premijeru da interese države stavi ispred vlastitih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Milanovićev nedolazak je neprihvatljiv nedostatak odgovornosti'

Grabar-Kitarović poslala Milanoviću dopis: predložila osnivanje državnog odbora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica HNS-a VesnaPusić priopćenjem je, naime, obavijestila da se zbog ranije dogovorenog službenog puta u Bosnu i Hercegovinu, u funkciji prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova, nije u mogućnosti odazvati pozivu predsjednice Republike da sutra dođe na Pantovčak te da će zbog toga naknadno utvrditi termin sastanka.

Na Pantovčak će u četvrtak doći IDS, što je Hini potvrdio čelnik stranke BorisMiletić, kazavši kako poštuje instituciju Predsjednice Republike. "IDS poštuje instituciju Predsjednika Republike i razgovor ne može nikako škoditi. Hrvatskoj je potreban dijalog i mi ćemo se svakako odazvati službenom pozivu predsjednice Grabar Kitarović", rekao je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišlja i čelnik HSU-a SilvanoHrelja, koji je Hini rekao kako pravila dobrog kućnog odgoja nalažu da se odazovu kad zove Predsjednica Republike te će sutra doći u njezin ured. "Na Pantovčaku ćemo biti u dogovorenom terminu i poslušati što predsjednica misli", dodao je.

Milanovićev nedolazak komentira kao "njegovo pravo i stvar osobne procjene". Hrelji se čini kako je "u početku bilo malo zbrke i nesnalaženja" jer je, kaže, prvi poziv bio sročen tako da nije bilo jasno koga Predsjednica Republike poziva - premijera ili predsjednika SDP-a, kao ni to hoće li parlamentarne stranke na Pantovčak doći zajedno ili pojedinačno. "Ali, sad je voda došla u svoje korito i jasno je o čemu se radi", tumači Hrelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Pantovčak sutra dolazi i HDSSB, i to predsjednik stranke DraganVulin te saborski zastupnici IvanDrmić i JosipSalapić.

Salapić ne podržava Milanovićevu odbijenicu Kolindi Grabar-Kitarović. "To se nije trebalo dogoditi. Premijer je trebao zanemariti osobne animozitete, poštivati institucije i saslušati što će reći predsjednica Republike, a poslije to komentirati", smatra Salapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da će HDSSB predsjednicu izvijestiti "o onome na što upozorava već godinama - o potrebi teritorijalnog preustroja Hrvatske i ukidanju nepotrebnih jedinica lokalne samouprave". "U svakom slučaju, od razgovora nikome ne može biti ništa loše, samo bolje, a HDSSB će vidjeti što predsjednica misli o našim stavovima", zaključuje Salapić.

Pozivu da sutra dođu u Ured predsjednice odazvat će se i Reformisti, odnosno čelnik stranke Radimir Čačić. Potvrdila je to Hini saborska zastupnica Reformista NatalijaMartinčević, koja također ne podržava Milanovićev postupak. "Mislim da se to tako ne radi. Ako se već ne odazoveš i ne pošalješ nikoga u svoje ime, bilo bi u redu da se barem ispričaš. Od jednog razgovora od pola sata ne može ispasti ništa lošeg, bez obzira na to kakve tko ima ovlasti", rekla je Martinčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se pozivu odazvati SDSS, još nije poznato. "Ne mogu reći hoće li stranka ići ili ne, jer nemam saznanja je li stranka dobila poziv, niti što bi bio povod za taj sastanak", rekao je Hini potpredsjednik stranke MiloradPupovac.

"Sve što se oko sastanaka na Pantovčaku dosad događalo u svakom od nas izaziva osjećaj gorčine. To nije dobro za politički život Hrvatske i takve stvari morali bi izbjegavati svi koji u tome sudjeluju", navodi Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanku na Pantovčaku neće se odazvati Hrvatski laburisti, čija predsjednica NansiTireli tvrdi da poziv nisu ni dobili. "Nije istina što predsjednica kaže da je zvala sve stranke, a nakon ovog cirkusa mi sada više ni ne bismo išli na sastanak. Ispada da se sve ovo radilo kako bi se vidjelo hoće li danas ili neće doći premijer. To nema veza sa gospodarskom i socijalnom situacijom o kojoj se, po najavama, trebalo razgovarati", kazala je Tireli za Hinu.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo