novi udar na građane / RTL doznaje: trošarine na gorivo rastu 20 lipa po litri

Vlada nove uštede po nalogu Bruxellesa planira dizanjem trošarina. RTL ekskluzivno doznaje da će sutra povisiti trošarine na benzin za 20 lipa, a gore idu i trošarine na cigarete i duhan

15.4.2015.
18:38
VOYO logo

Zbog zahtjeva iz Bruxellesa Vlada će povečati trošarine na goriva za 20 lipa. Međutim, iz Vlade tvrde da neće biti udara na standard građana, nego se na ovaj način štite osjetljive kategorije društva.

"Bilo je pitanje da li ćemo posegnuti za povećanjem poreza, rekao sam ne. Nema poreza i kresanja ključnih kategorija, a to su plaće, mirovine i socijala. Tako da ćemo morati neke druge naknade dirati i unutar toga će biti određenih korekcija trošarina", kazao je danas potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je još jučer iz Bruxellesa govorio kako nove mjere neće drastično pogoditi građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da će za 20 lipa rasti trošarine na olovni i bezolovni benzin te plinsko ulje za pogon. Dizat će se i trošarine za duhan, ali još se ne zna za koliko. O tome gdje će se rezati po zahtjevu Bruxellesa premijer je i u Saboru govorio neodređeno.

"Traže stvari koje nijedna politika ne prihvaća iz prve i prima facie, nego o njima razgovara i naravno da sami donosimo odluku o onome što je za nas dobro, što je moguće i korisno i što neće imati negativne učinke", poručio je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je potez s povećanjem trošarina Vlada povukla i prije točno godinu dana. Sada je, barem ako se pita premijera, situacija drukčija.

"Za nekoliko dana vidjet ćete sve i ništa vas neće neugodno iznenaditi. Gospodarstvo je živnulo, potrošnja je živnulo", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Banskim dvorima stoga očito računaju da ovakav rast trošarina građani mogu podnijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo