buriću ostaje / Saboru predloženo da skine imunitet Jerolimovu zbog lažne diplome

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabor će odlučivati o imunitetu HDZ-ovog zastupnika Ante Jerolimova zbog sumnje da je krivotvorio diplomu

16.4.2015.
10:42
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je u srijedu Hrvatskom saboru da skine imunitet HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu, a da to ne učini HDSSB-ovu Dinku Buriću.

Povjerenstvo je, naime, postupilo prema uobičajenoj praksi – kad skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za pokretanje kaznenog postupka traži sud ili Državno odvjetništvo, kao u slučaju Jerolimova, preporučuje Saboru da udovolji tom zahtjevu. Kad se radi o privatnom tužitelju, što je slučaj kod Burića, predlaže uskratu odobrenja, jer se postupak može voditi i nakon što istekne zastupnički mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skidanje imuniteta Buriću zatražio je odvjetnik Dragana Crnogorca iz Vukovara, a zbog kaznenog djela klevete. Iako na Povjerenstvu nije precizirano o kojem se Crnogorcu radi, vrlo je izvjesno da je riječ o saborskom zastupniku SDSS-a.

Sumnja u kazneno djelo krivotvorenja isprave, odnosno diplome, razlog je zbog kojega zadarsko Općinsko državno odvjetništvo traži skidanje imuniteta Jerolimovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istražnim radnjama koje je provelo Odvjetništvo, Jerolimov je u listopadu 2013. podnio zahtjev da mu se u radnu knjižicu upiše stručna sprema šestog stupnja i naziv ekonomist, no u veljači ove godine ustanovljeno je da od 1999. do 2005. nikad nije bio upisan na Ekonomski fakultet u Zagrebu, rečeno je na sjednici.

Općinsko Državno odvjetništvo u Zadru predložilo je podizanje optužnice što se ne može učiniti dok Jerolimov ima imunitet, objasnila je predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MIP je spomenute odluke donio bez rasprave i jednoglasno, te bez nazočnosti članova iz redova HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo