sadržaj, forma i vizualni identitet / Predstavljeno novo ruho Informativnog programa RTL Televizije

Image
Foto: RTL

Osim nove informativne emisije RTL Direkt, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska Ivan Lovreček predstavio je i redizajniranu središnju informativnu emisiju RTL Danas te novo izgrađeni studio informativnog programa

17.4.2015.
14:32
RTL
VOYO logo

U novoizgrađenom studiju RTL Televizije predstavljen je dnevni late nightnews magazin RTL Direkt na čelu s urednikom i voditeljem ZoranomŠprajcom. Osim nove informativne emisije, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska IvanLovreček predstavio je i redizajniranu središnju informativnu emisiju RTL Danas te novo izgrađeni studio informativnog programa.

"Ideja o izgradnji novog studija je rođena krajem 2013. godine i naravno da do realizacije ovako velikih projekata treba proći vremena. Ovaj studio je nešto najmodernije na ovim prostorima i ostavlja izuzetno mnogo mogućnosti da naši kolege voditelji u 16.30, 18.30 i 22.15 naprave odličnu emisiju. U konačnici sve radimo za gledatelje. Oni traže kredibilitet na ekranu koji gradimo već godinama", kazao je IvanLovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

RTL News


U emisiji RTL Direkt gledatelji će dobiti pregled najvažnijih događaja dana, kao i najnovije vijesti večeri, a one priče koje su od posebnog interesa i važnosti će obraditi, ne samo u formi reportaže, već i kroz studijske intervjue s najaktualnijim gostima pa će često stolica preko puta Šprajca biti 'vruća'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"RTL Direkt je late night news magazin koji će, naravno, imati pregled glavnih događaja u danu, a važan je jer će gledateljima dati jedan drugi uvid u pregled dana i pokazati priče i događaje iz drugog kuta. Zoran i njegov osebujan stil sigurno će tome doprinijeti, a u ovoj stolici će, vjerujem, gostovati svi najrelevantniji sugovornici iz Hrvatske i šire. Za neke će to sigurno biti i vruća stolica", kazao je Ivan Lovreček.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

RTL News


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upoznao sam ljude koji su ispunili moja očekivanja, ne samo u profesionalnom smislu, nego i u kolegijalnom smislu. Ovdje je jednako ugodno raditi šest ili sedam sati u studiju i probavati kadrove kao i otići s ljudima preko na kavu. RTL je za sada ispunio moja očekivanja, ja sa nadam da ću od sada ja početi ispunjavati njihova očekivanja s ovim našim projektom koji imamo i kojemu se ja osobno vrlo veselim. I za mene je ovo jedan novi izazov i novo iskustvo", kazao je urednik i voditelj news magazina  RTL Direkt.

"S RTL Direktom zaokružujemo ovu priču, od poslijepodnevnih vijesti preko središnje informativne emisije pa do late night news magazina koji zaokružuje dan. Upravo ta zaokružena cjelina daje jednu jedinstvenu vrijednost na tržištu koju nema niti jedna druga televizija", dodao je glavni urednik Informativnog programa RTL Televizije, IgorBobić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

RTL News


Rebrendiranje Informativnog programa RTL-a nije ograničeno samo na sadržaj i formu, nego i na vizualni identitet. Novi set u studiju RTL-a je opremljen dvama interaktivnim LED videozidovima s najnovijim ultraHD i ultra-bright tehnologijama, ukupne površine 15 četvornih metara. Panoramska pozadina seta izrađena je jedinstvenom tehnikom koja do sada nije korištena na našim prostorima, prosvjetljavanjem ciklorame LED ekranima, što cjelokupnom setu daje dinamičan izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izradu namještaja na setu korišten je potpuno novi kompozitni materijal koji još nije korišten za televizijske scenografije. Iz novog studija emitirat će se i središnja informativna emisija RTL Danas, kao i popodnevne vijesti. Sve informativne emisije RTL-a s novim studijem doživjele su i vizualne promjene.

A kako sve to zaista izgleda, pogledajte po prvi put u RTL-u Danas, urednika i voditelja Igora Bobića, u ponedjeljak, 20. travnja u 18 sati i 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo