poziv na ograničenje / Brzina najveći problem na cestama: u 24 sata više od 2.000 prekršaja

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U akciji nadzora brzine kretanja vozila koja se od četvrtka do petka u 6 sati ujutro provodila na području cijele Hrvatske zabilježeno je 2.185 prekršaja, a najviše u većim policijskim upravama

17.4.2015.
20:13
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Neprilagođena i nepropisna brzina među najčešćim su prekršajima na hrvatskim cestama, pokazali su rezultati 24-satnog nadzora brzine, u kojoj je otkriveno preko 2.000 'prebrzih' vozača, doznaje se u petak u MUP-u.

U akciji nadzora brzine kretanja vozila koja se od četvrtka do petka u 6 sati ujutro provodila na području cijele Hrvatske zabilježeno je 2.185 prekršaja, a najviše u većim policijskim upravama - primorsko-goranskoj, osječko-baranjskoj, splitsko-dalmatinskoj te zagrebačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prva 24-satna akcija koja se provodila istovremeno u 21 državi članici Europske unije te dvije države izvan EU. Prema preliminarnim podacima TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europske unije),u državama koje su sudjelovale u akciji zabilježen je 122.581 prekršaj prekoračenja brzine, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Ističu da je akcija provedena na temelju Plana aktivnosti TISPOL-a, a cilj je osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve i slične akcije provodit će se i nadalje, uz ranije najave kako bi se što veći broj vozača naveo na poštivanje ograničenja brzine, a u cilju zaštite njihova i života svih ostalih sudionika u prometu, poručuju u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo