Najmlađa osoba ikad zamrznuta / Dvogodišnjakinja će na -196 stupnjeva čekati lijek za rak

Image
Foto: Facebook

Odluku o zamrzavanju donijeli su njeni roditelji ranije ove godine nakon što su je maknuli s aparata za održavanje života na kojima je završila zbog terminalnog raka na mozgu

18.4.2015.
16:45
Facebook
VOYO logo

Dvogodišnja Matheryn Noavaratpong najmlađa je osoba koju su liječnici kriogeno zamrznuli u nadi da će ju jednog dana probuditi i izliječiti, piše news.com.au.

Odluku o zamrzavanju donijeli su njeni roditelji ranije ove godine nakon što su je maknuli s aparata za održavanje života na kojima je završila zbog terminalnog raka na mozgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijagnosticirali su joj rak nakon što su je roditelji dovezli u bolnicu u Bangkoku jer se nije probudila.

Liječnici su joj otkrili tumor veličine 11 centimetara, a operacijom su uklonili polovicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon operacije, imala je male šanse buđenja iz kome, ali su u međuvremenu liječnici njezinom ocu Sahatornu Noavaratpongu javili kako je povratila svijest, dodaje news.com.au.

"Odlučili smo se boriti s rakom", izjavio je Noavaratpong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je narednih nekoliko mjeseci obavila brojne operacije u kojima joj je odstranjeno 80 posto lijeve strane mozga. Iako su učinili sve što su mogli, rak se proširio na cijeli Matheryn mozak.

"Shvatili smo da smo došli do kraja. Okružena obitelji i rođacima, igrali smo se s njom i držali ju prije nego što smo je skinuli s aparata", rekao je njezin otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali su zakladu Alcor Life Extension Foundation, jednu od najvećih organizacija na svijetu, koja se bavi kriogenim zamrzavanjem, dodaje news.com.au.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aaron Drake, direktor zaklade kazao je medijima da je dosad najmlađa osoba bila 21-godišnja ženska osoba, a najstarija zamrznuta osoba ima 102 godine.

"Iako je bilo vrlo naporno isplanirati sve to logistički, zadovoljni smo s rezultatima. Njezino je tijelo sada na čuvanju u Arizoni i samo čekamo dolazak novih tehnologija", zaključio je Noavaratpong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo