snowden otkrio / Novi Zeland za potrebe SAD-a planirao špijunirati kineske službenike

Image
Foto: AP Images

Tajno izvješće NSA iz travnja 2013. pokazuje da se novozelandska tajna služba GCSB suglasila s NSA da zajedno prisluškuju kineske komunikacijske linije

19.4.2015.
10:56
AP Images
VOYO logo

Novi Zeland planirao je špijunirati elektroničku komunikaciju kineskih službenih predstavnika u Aucklandu za potrebe SAD-a, pokazuju dokumenti koje je objavio američki zviždač Edward Snowden, a koje prenosi tisak.

Prema dokumentima bivšeg savjetnika američke agencije za nacionalnu sigurnost NSA Snowdena novozelandske tajne službe izradile su plan praćenja elektroničke komunikacije kineskih državnih predstavništava na Novom Zelandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisak prenosi tajno izvješće NSA iz travnja 2013. po kojem se novozelandska tajna služba GCSB suglasila s NSA da zajedno prisluškuju kineske komunikacijske linije. U izvješću se navodi da su tada već poduzeti prvi koraci u realizaciji suradnje.

Glasnogovornik kineskog veleposlanstva izrazio je zabrinutost zbog slučaja. "Pridajemo veliku važnost pitanju sigurnosti u elektroničkom prometu", kazao je kineski dužnosnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo