POMNO BIRAJU / Nijemci štede na hrani

Image
Image

Studija je pokazala da je većina Nijemaca u krizi smanjila odlaske u restorane te da pomno biraju jeftiniju hranu.

8.2.2010.
13:56
VOYO logo

BERLIN - Nijemci zbog krize najviše štede na hrani i posjetima restoranima, proizlazi iz studije Društva za istraživanje tržišta iz Nuernberga objavljene u ponedjeljak.

Od 10 200 potrošača obuhvaćenh studijom, njih 48 posto izjavilo je da se protiv krize bori pažljivijim odabirom namirnica i kupnjom jeftinije hrane i napitaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti postotak ispitanih Nijemaca zbog krize rjeđe posjećuje restorane, a 40 posto ih rjeđe odlazi u kafiće, kina ili kazališta.

Veće izdatke poput nabave bijele tehnike ili novog automobila Nijemci odgađaju "za bolja vremena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno je broj osoba spremnih štedjeti na energiji vrlo malen. Tako je samo 15 posto ispitanih spremno smanjiti grijanje i ograničiti vožnju automobilom.

Kriza će se odraziti i na sezonu godišnjih odmora, pokazuje studija. Tako će se trećina ispitanih Nijemaca ove godine odlučiti za jeftinije turističko odredište, što ide u prilog njemačkom turizmu, ali i turizmu okolnih zemalja do kojih je moguće doći vlastitim automobilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slični profil pokazali su i potrošači u ostalim europskim zemljama u kojima je provedeno ispitivanje poput Austrije, Francuske ili Velike Britanije.

Istodobno, u Poljskoj i Španjolskoj štednja kao sredstvo borbe protiv krize ne igra preveliku ulogu, proizlazi iz studije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo