nastavak prepucavanja / HDZ poslao poruku Milanoviću: 'Neka se ostavi kampanje i proba voditi državu!'

Na pozive predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića oporbi na javnu debatu o tome koja je vlada bila bolja, iz HDZ-a su u nedjelju poručili da će na sučeljavanje izaći kada premijer raspiše izbore, a do tada neka "proba voditi državu i ostavi se kampanje"

19.4.2015.
17:37
VOYO logo

Na pozive predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića oporbi na javnu debatu o tome koja je vlada bila bolja, iz HDZ-a su u nedjelju poručili da će na sučeljavanje izaći kada premijer raspiše izbore, a do tada neka "proba voditi državu i ostavi se kampanje".

"Debatirat ćemo i sučeljavati se kad raspiše izbore. Do tada, neka za promjenu proba voditi državu i ostavi se kampanje", rekao je u nedjelju glavni savjetnik predsjednika HDZ-a za medije Miljenko Manjkas reagirajući na poziv premijera i predsjednika SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je u subotu i nedjelju s konvencija lokalnih organizacija u Splitu i Osijeku uputio pozive oporbi na sučeljavanje u kojem će razgovarati o tome što je dobro, a što nije dobro i da se vidi koja je vlada bila najbolja.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u subotu u Splitu, gdje je nazočio obilježavanju 25. obljetnice osnutka splitske organizacije stranke, na traženje novinara da komentira Milanovićev poziv na debatu, rekao kako je o tome dao izjavu u jednom listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je u intervjuu objavljenom u subotnjem broju Jutarnjeg lista, na pitanje novinara o mišljenjima kako ne dolazi često u Sabor jer se izbjegava sučeliti s premijerom, rekao kako je spreman na sučeljavanje, ali kad bude vrijeme za to.

"Što znači sučeljavanje? Taj čovjek nikad nije suvislo odgovorio ni na jedno pitanje, a da nije izvrijeđao čovjeka koji mu je postavio pitanje. Je li to razina razgovora jednog premijera? Spreman sam i za sučeljavanje, ali kad bude vrijeme za to. Milanović je najprije dužan prezentirati što je njegova Vlada napravila. Objasniti zašto su svi trendovi negativni, a država u dubokoj krizi, zašto je posvađan s cijelim svijetom, zašto ne komunicira s gospodarstvenicima, sindikatima, HUP-om (...) Ovo me sada podsjeća na situaciju kada protiv nekoga vodite 20-0, i onda taj koji gubi kaže - hajdemo sada igrati tko prvi zabije koš - pobjednik je", rekao je Karamarko za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović je, pozivajući na javnu debatu da se vidi koja je vlada bila najbolja, upitao jesu li to vlade iz vremena privatizacije iz 90-ih godina koje, kazao je, i nisu bile prave vlade, jesu li to dvije HDZ-ove vlade prije naše vlade, te ustvrdio kako je u usporedbi s prethodnima, vlada Kukuriku koalicije najbolja.

Tko misli da je bolji neka izađe, spreman sam s njim razgovarati, a njegovo je pravo da ode, podvije rep i utekne što, kazao je u nedjelju u Osijeku, druga strana i radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo