pomeo obalu / Snažan potres pogodio Tajvan i Japan: nema opasnosti od tsunamija

Image
Foto: AP Images

Snažan potres pogodio je Tajvan i male otoke južnog Japana, a za Okinawu je nakratko bila objavljena i opasnost od tsunamija

20.4.2015.
8:59
AP Images
VOYO logo

Snažan potres pogodio je u ponedjeljak Tajvan i male otoke južnog Japana, objavili su seizmolozi, a za Okinawu je nakratko bila objavljena i opasnost od tsunamija.

Zasad nema podataka o stradalima ili šteti od potresa koji je zanjihao uredske zgrade u glavnome gradu Tajvana Taipeiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje da malim otocima u regiji Okinawe prijeti metar visok tsunami. Među tim je otocima i Miyakojima, popularno ronilačko turističko odredište. To je upozorenje ubrzo ukinuto, za za glavni otok na kojem je Okinawa i američke vojne baze, upozorenje nije ni izdano.

Po podacima japanskih seizmologa plitak potres magnitude 6,8 po Richteru pogodio je okolicu Okinawe u 2:43 po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji meterološki ured na Tajvanu objavio je da je epicentar bio 75 kilometara od istočne tajvanske obale, na dubini od oko 17 km.

Američki geološki institut objavio je da je riječ o potresu od 6,6 po Richteru, 72 kilometra jugoistočno od Su-aoa na Tajvanu, na dubini od tridesetak kilometara, a Reuters javlja kako razne agencije često imaju donekle nepodudarne podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo