slučaj huse keserovića / Za krvoločno ubojstvo nožem ponovno osuđen na četiri i pol godine zatvora

Image
Foto: RTL Arhiva

Sudskim vijećem predsjedala je sutkinja Jesenka Kovačić, koja je u obrazloženju presude navela da je Keserović kad je ubo Bibića nožem u vrat postupao s neizravnom namjerom ubojstva

20.4.2015.
17:24
RTL Arhiva
VOYO logo

Na ponovljenom suđenju na Županijskome sudu u Rijeci HuseKeserović (57) iz Rijeke ponovno je nepravomoćno proglašen krivim za ubojstvo MirkaBibića nožem nakon svađe u prometu te mu je određena ista zatvorska kazna kao i u prvom suđenju od četiri i pol godine.

Sudskim vijećem predsjedala je sutkinja JesenkaKovačić, koja je u obrazloženju presude navela da je Keserović kad je ubo Bibića nožem u vrat postupao s neizravnom namjerom ubojstva. Keserović je, zbog agresivnog pristupa Bibića, koji je imao 1,74 promila alkohola u krvi, doveden u afektivno stanje u kojem je bio smanjeno ubrojiv te nije bio u stanju sasvim kontrolirati svoje ponašanje, ocijenila je sutkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudsko vijeće nije prihvatilo Keserovićevu obranu da je postupao u nužnoj obrani, rekla je, dodajući da je u slučaju nužne obrane riječ o prijeko potrebnom činu koji se poduzima kako bi se odbio napad te ne postoji drugi način obrane. "U ovom slučaju Bibić je do Keserovićeva automobila došao goloruk, bez ikakva oružja ili drugog sredstva u rukama", objasnila je sutkinja Kovačić.

Njegov napad, iako je riječ o drskome i neprihvatljivom ponašanju, nije bio takvog intenziteta da bi se moglo opravdati ubojstvo, istaknula je, dodajući da je Keserović ubo Bibića ne razmišljajući što bi drugo mogao učiniti da spriječi napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao olakotnu okolnost pri izricanju presude Keseroviću, sud je uzeo u obzir to što nije osuđivan, smanjenu ubrojivost i pogibiju sina u tučnjavi.

Otegotna okolnost je odlazak s mjesta izgreda nakon ranjavanja Bibića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudsko vijeće prihvatilo je elemente optužnice, po kojoj je 31. listopada 2008. Bibić vozeći automobil tijekom vožnje uznemiravao Keserovića, koji je suprugom bio u automobilu ispred njega.

"Blendao" mu je svjetlima, naglo se približavao i pokušavao ga preteći, što je na kraju i učinio tako što mu je presjekao put u riječkome naselju Martinkovcu, na cesti između Zameta i Kastva. Izišao je iz automobila, prišao Keserovićevu automobilu i nagnuo se prema njemu pruživši ruku kroz poluotvoren vozačev prozor uz verbalne prijetnje. Keserović ga je odmah ubo u vrat sklopivim nožem oštrice duljine osam centimetara i presjekao mu vratne žile. Bibić je umro nekoliko dana poslije u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom suđenju na Županijskome sudu u Rijeci Keserović je proglašen krivim za ubojstvo na mah i dobio je četiri i pol godine zatvora. Vrhovni sud odredio je da se suđenje ponovi pred izmijenjenim sudskim vijećem.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo