nabavljali materijal i opremu / U SAD-u šestorica uhićena zbog pokušaja pridruživanja IS-u

Image
Foto: AP Images

Četvorica muškaraca, trojica u dobi od 19 godina i jedan dvadesetgodišnjak, uhićeni su u nedjelju u Minneapolisu, a još dvojica dvadesetjednogodišnjaka uhićena su u San Diegu

20.4.2015.
21:26
AP Images
VOYO logo

Šest muškaraca iz američke države Minnesote u ponedjeljak je optuženo za urotu i pokušaj nabave materijala i opreme za terorističku grupu nakon što su se navodno pokušali pridružiti Islamskoj državi, izvijestilo je u ponedjeljak američko ministarstvo pravosuđa.

Četvorica muškaraca, trojica u dobi od 19 godina i jedan dvadesetgodišnjak, uhićeni su u nedjelju u Minneapolisu, a još dvojica dvadesetjednogodišnjaka uhićena su u San Diegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo pravosuđa objavilo je da je skupina muškaraca deset mjeseci djelovala u okviru grupe koja se želi pridružiti Islamskojdržavi te je kontaktirala s još jednim muškarcem iz Minnesote Abdijem Nurom, koji se već pridružio IS-u u Siriji.

Novačenje stranih boraca u redove Islamske države razlog je za bojazan u Sjedinjenim Državama i ostalim zemljama, koje strahuju da bi ti muškarci mogli predstavljati terorističku prijetnju njihovim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo