izvrsna kvaliteta / Pogodite gdje je u Hrvatskoj najkvalitetnija voda!

Image

Voda iz Vukovića vrila je jedna od najčišćih voda i spada u pet najkvalitetnijih u Europi

21.4.2015.
7:40
VOYO logo

Hrvatska je četvrta u Europi i 42. zemlja u svijetu po bogatstvu i dostupnosti vodnih izvora. Portal 24sata je provjerio kakvoću vode iz slavine po regijama. Tako se južna Dalmacija može pohvaliti izvrsnom kvalitetom vode. U laboratoriju splitskog vodovoda svakodnevno se testira između 10 i 15 uzoraka.

Vodom iz Jadra opskrbljuju se Split, Solin, Kaštela, Trogir te još devet općina. Otoci Hvar, Brač i Šolta napajaju se iz Cetine i ta voda je također kvalitetna. Posebno odličnom vodom diči se vrlički kraj. Taj se dio naše zemlje napaja vodom iz Vukovića vrila. Riječ je o izuzetno čistoj, prvoklasnoj vodi koja prema analizi spada u pet najkvalitetnijih u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na izvorištu Jaruga prošle godine su zamijetili naftnu mrlju. Od 11. do 16. rujna nije se smjela koristiti za piće voda iz šibenskog vodoopskrbnog sustava. Nikada nije utvrđen izvor ni uzrok tog naftnog onečišćenja, prenosi 24sata.

Među najboljim vodama je ona u Lici te na području Karlovačke županije. U Karlovačkom Vodovodu kažu kako je kvaliteta vode konstantno na visokoj razini jer se radi o podzemnim vodama koje nisu izložene vanjskim utjecajima. Područje Like u Hrvatskoj je najbogatije vodom. Onečišćenja nema te je voda za piće vrlo dobre kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo