tri i pol mjeseca za dogovor / Kao i politički vrh, i hrvatski generali su se podijelili oko proslave 'Oluje'

Tri i pol mjeseca do proslave 'Oluje' još nije jasno gdje će se i kako obilježavati jubilarna 20. obljetnica te slavne hrvatske akcije. Kao i politički vrh podijelili su se i hrvatski generali, zapovjednici Oluje, koji će također odlučivati o proslavi.

21.4.2015.
19:11
VOYO logo

Je li zviždanje ZoranuMilanoviću razlog burne rasprave o načinu proslave "Oluje" ove godine? Jer premijer nikako ne želi da se ono ponovi.

"Pozdrav svima, a posebno onima koji drugu godinu zaredom deru svoje grlo, neka dođu zviždati na Markov trg, a ne ovdje jer je ovdje mjesto gdje se poštuje", izjavio je Milanović na proslavi "Oluje" prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se onda proslaviti jubilarna 20. obljetnica "Oluje" odlučit će Državni odbor. I to je jedino o čemu su se Vlada i Ured predsjednice složili. Uz šefove parlamentarnih stranaka u Odboru bi bili i zapovjednici "Oluje".

"Centralna proslava bi trebala ostati u Kninu, a s obzirom da se radi o 20 godina od 'Oluje', red bi bio da hrvatski narod vidi svoju vojsku, a da to bude u Zagrebu, ali smatramo da nije dobro da to bude isti dan", rekao je general PavaoMiljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je to stav i predsjednice Republike - vojni mimohod u Zagrebu, dan prije proslave u Kninu. S time se neće složiti general PetarStipetić. "Oluja", kaže, nije samo Knin.

"Podržavam ideju da se podigne zastava u Kninu, a da se u Zagrebu organizirana svečana proslava Dana pobjede. Ja već pet-šest godina ne idem u Knin jer se pretvorio u nešto što proslava Dana pobjede ne bi trebala biti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generali se slažu da vojnog mimohoda treba biti. Protiv je šef HDZ-a TomislavKaramarka koji u tome vidi dodatne troškove za proračun.

Koliko bi sve koštalo još ne znaju niti u Ministarstvu obrane. Za prošlogodišnju u Kninu najviše je potrošilo Ministarstvo branitelja - gotovo 325.000 kuna. MUP 26.500, dok u MORH-u kažu da su platili samo prekovremene sate. Preleti aviona već su bili uplanirani u godišnji raspored letova. Ukupno oko 351.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi je stav jasan: "Sve u jednom danu, jer nema smisla slaviti nešto dan prije ili kasnije", rekao je nedavno ministar obrane AnteKotromanović.

Za dogovor je ostalo još tri i pol mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo