policija istražuje slučaj / Japanskom premijeru na krov rezidencije sletio radioaktivni dron

Image
Foto: AP Images

Stručnjaci su odmah pozvani kako bi uklonili letjelicu opremljenu malom kamerom i bocom vode, a policija istražuje slučaj

22.4.2015.
12:15
AP Images
VOYO logo

Bespilotna letjelica s oznakom radioaktivne opasnosti i malenom količinom radijacije pronađena je na krovu ureda japanskog premijera Shiza Abea, prenose u srijedu mediji.

Količina radijacije je tako malena da nije štetna za ljude, citiraju japanski mediji izjavu policije. Javna televizija NHK objavila je da su stručnjaci odmah pozvani kako bi uklonili letjelicu opremljenu malom kamerom i bocom vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je u tijeku, rekao je glasnogovornik vlade Yoshihide Suga odbivši iznijeti druge pojedinosti.

Premijer Abe nalazi se u srijedu u Indoneziji na afričko-azijskom summitu. Ne zna se tko je poslao letjelicu i u koju svrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, japanski sud odobrio je u srijedu ponovno puštanje u funkciju nuklearne elektrane na jugozapadu zemlje, unatoč velikoj zabrinutosti javnosti za sigurnost otkako je 2011., potres praćen tsunamijem izazvao katastrofu nuklearke Fukushime te istjecanje radijacije u okoliš.

Presuda japanskog suda vjetar je u leđa politici premijera Abea koji želi ponovno korištenje nuklearne energije kako bi Japan smanjio ovisnost o skupom uvozu fosilnih goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japan, svjetski prvak u elektronici i robotici, želi upravo robotima i bespilotnim letjelicama testirati sigurnost u nuklearci Fukushima. Japanska tvrtka planira masovnu proizvodnju šestpropelerskih bespilotnih letjelica koje bi nadzirale razine zračenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo