pristalica džihadizma / Parižani odahnuli: uhićen student koji je isplanirao napad na crkve

Image
Foto: Thinkstock.com

Radi se o 24-godišnjem studentu informatike, poznatom francuskim obavještajnim službama po "namjeri da otputuje u Siriju" kako bi se ondje pridružio džihadističkim redovima, izjavio je ministar na konferenciji za tisak

22.4.2015.
13:43
Thinkstock.com
VOYO logo

Muškarac optužen da je planirao 'neposredan' napad na 'jednu ili dvije crkve' uhićen je u nedjelju u Parizu, izjavio je u srijedu francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve, više od tri mjeseca nakon krvavih islamističkih napada u Parizu.

Radi se o 24-godišnjem studentu informatike, poznatom francuskim obavještajnim službama po "namjeri da otputuje u Siriju" kako bi se ondje pridružio džihadističkim redovima, izjavio je ministar na konferenciji za tisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovu vozilu i domu na jugu Pariza policija je otkrila "arsenal s nekoliko komada vatrenog oružja, municije, nepropusnih prsluka i informatičkog materijala te telefona", dodao je Cazeneuve.

"Otkrivena je i dokumentacija kojom se može pouzdano utvrditi da je ta osoba namjeravala izvršiti napad na jednu ili dvije crkve. U nedjelju ujutro taj je napad izbjegnut", dodao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je muškarac inače osumnjičen za umiješanost u ubojstvo jedne 32-godišnje žene, pronađene mrtve u automobilu u nedjelju u Villejuifu, blizu Pariza, dodao je Cazeneuve. Okolnosti tog ubojstva tek treba razjasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo