OGLAS

glogoški potvrdio / 'Idemo na prosvjed Udruge Franak, i branitelji imaju kredite u švicarcima'

Prosvjednici u Savskoj 66 sazvali su izvanrednu konferenciju za novinare danas u 11 sati u šatoru pred Ministarstvom branitelja

24.4.2015.
11:09
VOYO logo

Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata i jedan od vođa braniteljskog prosvjeda, u petak je najavio "Skup zajedništva 100 posto za Hrvatsku" na Trgu Bana Jelačića 2. svibnja, te za 29. travnja i okrugli stol na koji je pozvan državni vrh, kao i resorni ministar Predrag Matić te njegov pomoćnik Bojan Glavaševića, čije ostavke traže prosvjednici.

Glogoški je na konferenciji za novinare u prosvjedničkom šatoru ispred Ministarstva branitelja rekao kako će se okrugli stol održati u srijedu u Novinarskom domu, na koji je pozvan i premijer Zoran Milanović, kao i predstavnici branitelja te stručnjaka. Dolazak na okrugli stol, dodao je, potvrdili su predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i kardinal Josip Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve čelnike institucija smo pozvali na naš okrugli stol, među njima i ministra Matića, kako bi sukobili argumente", rekao je i dodao kako očekuje da će se svi odazvati.

Upitan za komentar neslužbenih najava da je premijer Milanović spreman doći na taj skup, Glogoški je kazao kako je Milanović do sada ignorirao sve dopise prosvjednika, ali da će im biti drago ako dođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, izrazio je sumnju da će nakon okruglog stola biti nekih pomaka u komunikaciji s premijerom vezano uz braniteljske zahtjeve. "Pružamo premijeru još jednu mogućnost. Postoji nada, ali se vidi kako se ignoriraju 'Blokirani', Uduga 'Franak', Imunološki zavod i svi ostali, tako da je teško očekivati od čovjeka koji ignorira sve populacije u hrvatskom društvu da će prihvatiti naše zahtjeve, ali dajemo mu još neku mogućnost", poručio je.

Glogoški je na Skup zajedništva 2. svibnja u 19 sati pozvao sve hrvatske domoljube, branitelje te nezaposlene, blokirane i zadužene, a najavio je i potporu braniteljskih prosvjednika subotnjem prosvjedu Udruge "Franak" jer, kako kaže, "ima i branitelja s kreditima u švicarskom franku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako nije riječ o političkom niti prosvjednom skupu, već će se na njemu uputiti jasna poruka hrvatskih branitelja, a nastupit će i brojna kulturno-umjetnička društva, pjevači i glumci. Skupu će prethoditi sveta misa za Domovinu u 18 sati u Zagrebačkoj katedrali.

Glogoški je istaknuo kako branitelji više od šest mjeseci žele čelnike državnih institucija upoznati sa svojim problemima te odnosu institucija prema njima, da su u tom smislu bili na razgovoru kod predsjednice Republike i predsjednika Hrvatskog sabora te kardinala Bozanića, dok ih ostali nisu pozvali na razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako gleda na rasprave o tome gdje će se održati proslava 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje", Glogoški je naglasio kako za branitelje proslava "Oluje" može biti samo u Kninu.

Ponovio je da branitelji ne namjeravaju odustati od zahtjeva za smjenom ministra Matića i njegovih suradnika Vesne Nađ i Bojana Glavaševića, te da i dalje inzistiraju na donošenju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović će se odazvati na poziv Glogoškog?

Predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida prve skupine i jedan od vođa prosvjeda  Đuro Glogoški u četvrtak je došao u Banske dvore kako bi premijeru Zoranu Milanoviću osobno uručio poziv na okrugli stol koji će se održati iduće srijede u Novinarskom domu.

Nakon toga je novinarima pred Banskim dvorima izjavio da je urudžbirao poziv Milanoviću jer on ignorira zahtjeve prosvjednika za razgovorom te izrazio očekivanje da će se premijer odazvati pozivu.

Glogoškom bi se želja mogla ispuniti jer je navodno premijer oduševljen činjenicom da je ton pisma pozitivan te što je ono puno poštovanja.

"Ovo je dosad najpristojnije što je stiglo iz šatora u Savskoj 66 i stoga će premijer možda doći na taj skup, kako bi branitelje pitao što to točno žele i rekao im, naravno, da je i on 100 posto za Hrvatsku", ističu u Vladi, a prenosi Novi list.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo