Ljetovanje za siromašne / 14 obitelji će ove godine prvi put odvesti djecu na more!

Četrnaest obitelji koje su u teškoj materijalnoj situaciji ove će godine odvesti djecu prvi put na ljetovanje na more. Pilot je to projekt omiškog centra za socijalnu skrb koji je to uspio organizirati u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama

24.4.2015.
19:20
VOYO logo

Ljetovanje na moru za samohranu majku 12-godišnje djevojčice nije više samo želja. Poziv iz centra za socijalnu skrb promijenio je sve....

"Nisam očekivala tako nešto čak sam pomislila da je to nekakva šala obzirom su me zvali 2. travnja, rekoh to je nekakva prvo-aprilska šala...", izjavila je Drena Borojević, Hrvatska Kostajnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije šala, nego projekt omiškog centra za socijalnu skrb. Za 14 obitelji u teškoj materijalnoj situaciji iz Gline, Petrinje i Hravtske Kostajnice organizirali su ljetovanje jednotjedno ljetovanje.

"Prvi kriterij je bio da djeca nikad nisu bila na moru i da im vjerojatno  obitelji zbog svoj statusa će teško to osigurati", dodaje Renata Jurčević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Omiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar je uspio to osigurati uz pomoć turističke zajednice Omiša, općine Podstrane i Dugi Rat. 

"Po ovom prvom inicijalnom javljanju vidim ogromnu želju za pomoći i sudjelovanje u projektu i nadam se će projekt uspjeti", dodaje Petra Bartulović, TZ Omiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključili su se kampovi, turistička naselja i trgovački lanci kako bi obiteljima osigurali smještaj i hranu. Za potpuni doživalj ljetovanja traže se sponzori i za izlete.

"Pomoć u novcu ne želimo i ne treba nam, ali ako netko želi darovati novac neka ga uplati davatelju usluge", dodaje Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drenina kćer koja boluje od astme nestrpljivo iščekuje odlazak na more...

Iduće godine u morskim radostima po prvi put moglo uživati i više  djece, ako se u pilot projekt nazvan "moje prvo ljetovanje" uključi  što više donatora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo