POČEO SASTANAK U GUNJI / Predsjednica stigla u posjet području županjske Posavine

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U sklopu posjeta stradalom području predsjednica Grabar-Kitarović obići će u Gunji i pučku kuhinju, obnovljenu igraonicu 'Ganja' i Društvo osoba s invaliditetom 'Zvjezdice' te posjetiti građane u kontejnerskom naselju

27.4.2015.
12:08
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u cjelodnevni posjet području županjske Posavine stradalom u svibnju prošle godine u katastrofalnoj poplavi, a na sastanku koji je počeo u vijećnici općine Gunja predsjednicu će o obnovi na tom području izvijestiti ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

Sastanku koji se održava bez nazočnosti novinara nazočan je i načelnik općine Gunja HrvojeLucić kao i načelnici okolnih stradalih općina te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na području županjske Posavine, zahvaćenom poplavom, u postupak obnove ušle su 2162 kuće. Do sada ih je obnovljeno 1530, a u tijeku je obnova njih 632. Od toga broja 111 kuća obnavljaju vlasnici, a 521 država. Od 521 kuće koje obnavlja država 327 je kuća od I. do III. stupnja oštećenja koje se popravljaju, a 194 kuće grade se iz temelja.

U sklopu posjeta stradalom području predsjednica Grabar-Kitarović obići će u Gunji i pučku kuhinju, obnovljenu igraonicu "Ganja" i Društvo osoba s invaliditetom "Zvjezdice" te posjetiti građane u kontejnerskom naselju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica će obići i crkvu sv. Ilije proroka u Rajevu Selu, a u Račinovcima će se susresti s učenicima obnovljene tamošnje Osnovne škole "Ivan Filipović" nakon čega će posjetiti i kontejnersko naselje u tom selu. Posjet istočnoj Slavoniji predsjednica Grabar-Kitarović završit će posjetom područnoj školi u Strošincima, u općini Vrbanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo