glavni tajnik nato-a: / 'Moramo biti ujedinjeni u rješavanju pitanja imigrantske krize na Sredozemlju'

Image
Foto: AP Images

Glavni tajnik NATO-a je govorio osam dana nakon najteže tragedije imigranata na Sredozemlju, tijekom brodoloma ribarskog broda s oko 750 ljudi

27.4.2015.
16:28
AP Images
VOYO logo

Drama imigranata na Sredozemlju zahtijeva globalni odgovor kojem NATO pridonosi pomažući u stabiliziranju zemalja regije, istaknuo je u ponedjeljak glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza Jens Stoltenberg.

"Moramo biti ujedinjeni u suočavanju s tom krizom. To je divovski međunarodni izazov koji zahtijeva globalni odgovor", rekao je Stoltenberg novinarima tijekom posjeta Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što NATO poduzima za stabiliziranje Afganistana je jedan element proširenog odgovora na probleme izbjeglica na Sredozemlju", naglasio je i spomenuo vojnu suradnju s Jordanom i Irakom.

"Spremni smo surađivati s Libijom, čim sigurnosno stanje to omogući", naglasio je nakon susreta s portugalskim ministrom vanjskih poslova Rui Machete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravivši mjere koje je poduzela Europska unija radi jačanja svoje nazočnost na moru i pomoći unesrećenima i u dodatnoj borbi protiv trgovine ljudima, Stoltenberg je podsjetio da svaka institucija ima svoju ulogu.

"EU radi na razini kontrole granica i politika imigracije, NATO pomaže u stabilizaciji zemalja regije" i zatim je naglasio da se to pitanje ne odnosi samo na Sjevernu Afriku, jer "znamo da ti imigranti dolaze također iz Azije, Afganistana ili Bliskog istoka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik NATO-a je govorio osam dana nakon najteže tragedije imigranata na Sredozemlju, tijekom brodoloma ribarskog broda s oko 750 ljudi kada je smrtno stradalo 24 osoba, a 700 je nestalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike