zazivanje prije mandata / Dok Hrvatska i dalje tavori u recesiji, politička scena bavi se pitanjem izbora

Dok Hrvatska i dalje tavori u recesiji, politička scena bavi se jednim vrlo važnim pitanjem - kada će biti izbori. Probnih balona je bilo dosta - datumi prije ljeta su otpali pa se sada spekulira s listopadom ili siječnjom

27.4.2015.
18:40
VOYO logo

Kako bi pobjedili na izborima, Alex Braun SDP-u navodno savjetuje spuštanje na teren i kucanje na svaka vrata, recept prema kojem HDZ već dvije godine uspješno pobjeđuje na izborima. No pričaju li koliko vremena imaju i kada će izbori uopće biti? 

Prva potpredsjednica vlade ipak je nešto konkretnija kad je o terminima riječ.

"Dva su moguća, jedan je listopad, a drugi je početak sljedeće godine. Odluka će se donijeti temeljem nekih racionalnih pokazatelja. Ali pristaša sam toga da se mandat odradi do kraja i pristaša sam toga da, sad kad su se počeli pokazivati neki gospodarski pokazatelji, da se to i jasno vidi", rekla je Vesna Pusić.

Što je sve samo ne ono što bi poželio šef oporbe: kaže da Vlada Zorana Milanovića sadistički mrcvari državu te zaziva izbore prije kraja mandata.

"Sadizam u odnosu na građane i vlastitu državu je što vladajući, iako nisu učinjene nikakve reforme, inzistiraju na vakuum fazi do samog kraja. Bilo bi idealno da izbori budu u listopadu, da to probamo riješiti nakon godišnjih odmora", rekao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a.

No ministar uprave se pita - zašto se uvijek o prijevremenom kraju mandata govori samo kad je Vlada u pitanju.

"Zašto predsjednik Republike ne skrati mandat, zašto gradonačelnik ne skrati mandat nego se svake 4 godine kalkulira s time hoće li vlada skratit mandat. datum je definiram ustavom, a on je najkasnije 60 dana otkako istekne mandat saboru. O kojem je datumu riječ, odlučit će predsjednica", tvrdi Arsen Bauk, ministar uprave.

Koja se u raspravu o datumu još uvijek ne želi uvući.

"Ne, ne mogu to komentirati jer je to na razini špekulacije trenutno" kratka je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

A kako sad stvari stoje, na toj bi razini datum mogao i ostati, moguće čak i do jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo