motiv napada nepoznat / Teroristički napad u BiH: u policijskoj stanici ubijeni policajac i napadač!

Po prvim informacijama, naoružani napadač iznenada je upao u policijsku postaju i počeo nasumično pucati na policajce koji su se tamo zatekli. Pritom je jedan ubijen, a dvojica su ozlijeđena. Ostali policajci, koji su odgovorili na vatru, ubili su napadača

27.4.2015.
21:39
VOYO logo

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je naoružani muškarac u ponedjeljak navečer upao u policijsku postaju u Zvorniku u istočnoj Bosni, izvjestila je Televizija Republike Srpske (RT RS).

Po prvim informacijama, naoružani napadač parkirao je sa crnim "golfom 2" te iznenada upao u policijsku postaju vičući 'Allahu ekber' i počeo nasumično pucati na policajce koji su se tamo zatekli. Jedan policajac pritom je ubijen, a još dvojica su ozlijeđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali policajci, koji su odgovorili na vatru, ubili su napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motivi napada nisu poznati. Kako RTRS saznaje, napadač na postaju je 60-godišnji Nerdin Ibrić. Prema prvim informacijama, sumnja se da je u pitanju pripadnik vehabijskog pokreta, piše Kurir.

Iz Opće bolnice u Zvorniku potvrdili su kako su Željko Gajić i Stevo Milovanović u stabilnom stanju i izvan životne opasnosti, a ubijen je policajac Dragan Đurić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku užasna i loša vijest za RS i Srbiju, koja će pomoći RS-u i financijski i obavještajno, piše Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik RS Milorad Dodik izrazio je želju da Srbija pomogne u skladu sa Daytonskim sporazumom i pravima koja ima, ne rušeći ničiji integritet. Mi ćemo pomoći i financijski i obavještajno, kazao je Vučić za RTS.

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da je riječ o najgorem terorističkom aktu. Naveo je da je pripravnost policije podignuta na najvišu razinu, piše Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, sigurnost je podignuta na najvišu razinu. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih događanja u RS. Poduzet ćemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se također trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imat ćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati", rekao je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS. 

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su prije tri dana postojala obavještajna saznanja o mogućem terorističkom napadu, javlja Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH, kazao je za Avaz da su tužitelji ove pravosudne institucije već na putu za Zvornik. "Izdane su i instrukcije MUP-u RS i SIPA što da rade na mjestu događaja", rekao je Grubešić.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo