UBIT ĆE DEVET OSOBA / Indonezija ne mari za međunarodne prosvjede: 'Pogubljenja će biti provedena!'

Image
Foto: AP

'Nećemo objaviti točan datum jer kada smo to prošli put učinili, nastao je kaos i neki su novinari uhvaćeni dok su se pokušavali ubaciti na tu lokaciju', kazao je glasnogovornik ureda glavnog tužitelja

28.4.2015.
8:40
AP
VOYO logo

DŽAKARTA - Pogubljenje devet osoba osuđenih zbog droge, među kojima je 8 stranaca, bit će provedeno ovoga tjedna, priopćio je u utorak ured indonezijskog glavnog tužitelja.

"Mogu potvrditi da će pogubljenja biti provedena ovoga tjedna", rekao je glasnogovornik ureda TonySpontana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo objaviti točan datum jer kada smo to prošli put učinili, nastao je kaos i neki su novinari uhvaćeni dok su se pokušavali ubaciti na tu lokaciju", kazao je on pritom mislivši na prvi krug pogubljenja u siječnju u kojemu je šest zatvorenika strijeljano.

Devetero osuđenih službeno je informirano u subotu da će biti pogubljeni. Pogubljenja se obično provode 72 sata nakon službene obavijesti zatvorenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Indonezija, Pogubljenje

Dva Australca, četvero Nigerijaca, Brazilac i Filipinka prebačeni su u nedjelju u zatvor Nusakambangan, "indonezijski Alcatraz", gdje će, kao i jedan Indonežanin, biti pogubljeni, bez obzira na žestoke međunarodne prosvjede protiv smrtne kazne.

Australija je u ponedjeljak poslala molbu za odgodom smaknuća MyuranSukumaran i AndrewaChana, napominjući da bi njihove sudske postupke trebalo preispitati nakon informacija da je u njima bilo korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica vanjskih poslova JulieBishop rekla je da su optužbe da su suci tražili novac kako ne bi dosudili smrtnu kaznu "vrlo ozbiljne" i dovela u pitanje pravednost sudskog postupka.

Indonezijski predsjednik JokoWidodo odbacio je te navode, ustvrdivši da su sve primjedbe trebale biti izrečene prije deset godina kad je sudski postupak počeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chan se u ponedjeljak oženio sa svojom indonezijskom zaručnicom Febyanti na maloj svečanosti u zatvoru Nusakakambanganu u središnjoj Javi, kojoj su nazočili samo članovi obitelji i nekoliko prijatelja.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Indonezija, Pogubljenje

Za osuđene se založio i filipinski predsjednik BenignoAquino, ali mu je molba odbijena kao i australskoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indonezijsko pravosuđe je jedno od najstrožih u pogledu borbe protiv droge, gdje i male količine droge mogu biti kažnjive smrtnom kaznom, kao i u Maleziji, Tajlandu i Vijetnamu.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo