RATNA ZONA U GRADU / Kaos u Baltimoreu: stotine mladih uništavaju grad, ozlijeđeno 15 policajaca

Image
Foto: AP

Policija i snage nacionalne garde dežuraju cijelu noć. Proglašen je policijski sat, a guverner Marylanda uveo je izvanredno stanje. Uhićeno je 27 prosvjednika, a 15 policajaca je ozlijeđeno, od kojih se šestero nalazi u teškom stanju

28.4.2015.
8:44
AP
VOYO logo

U sukobima više stotina prosvjednika i policije u Baltimoreu u ponedjeljak navečer je ozlijeđeno 15 policajaca nakon pogreba crnog mladića koji je umro dok je bio u policijskom pritvoru, prenose svjetske agencije.

Ulice Baltimorea izgledale su u utorak rano ujutro poput ratne zone, prenosi CNN. Gradski dužnosnici prosvjednike su okarakterizirali kao "bande" koje su pljačkale, palile zgrade i razbijale izloge tijekom noćnog pohoda po gradu, a policija je uhitila 27 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Neredi u Baltimoreu


Dužnosnici su ocijenili kako su sukobi u ponedjeljak bili najnasilniji u SAD-u od prošle godine kada su se u Fergusonu, u Missouriju sukobili stanovnici s policijom zbog ubojstva crnog mladića koje je počinio bijeli policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guverner Marylanda proglasio je u tom gradu izvanredno stanje, poslao nacionalnu gardu i uveden je policijski sat. Škole su u utorak u Baltimoreu zatvorene, reduciran je gradski promet i dio poslovnih subjekata bit će zatvoren.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa mladih ljudi bacala je kamenje na gradski autobus i na policijska vozila koja su prolazila pokraj trgovačkog centra Mondawmin u sjeveroistočnom Baltimoreu, samo nekoliko blokova udaljenom od mjesta na kojemu je trajao pogreb. Policija ih je iz helikoptera pozvala da se raziđu, no oni su to ignorirali.

Na pogrebu su u ponedjeljak govornici pred 2.500 okupljenih u baptističkoj crkvi New Shiloh podsjetili kako svijet pozorno prati hoće li pravda biti zadovoljena za 25-godišnjeg FreddiejaGraya, koji je umro 19. travnja od posljedica ozljede kralježnice koju su mu nanijeli policajci pošto su ga uhitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo