moguća prijetnja / Napetosti s Rusijom: Finska ispustila upozoravajuće bombe podvodnoj meti

Image
Foto: Thinkstock.com

Ministar obrane Carl Haglund nije kazao je li Rusija umiješana u taj incident. On je rekao finskim medijima da se moglo raditi o podmornici i da je najvjerojatnije napustila to područje. Također je dodao da Finska rijetko koristi upozoravajuće bombe

28.4.2015.
12:54
Thinkstock.com
VOYO logo

Finska mornarica je u utorak bacila upozoravajuće dubinske bombe u more nedaleko od Helsinkija nakon što je otkrila podvodnu metu.

Mornarica je priopćila da je primijetila podvodnu metu u ponedjeljak i ponovno u utorak ujutro te da je ispustila upozoravajuće bombe veličine ručnih granata. "Svrha tih bombi nije oštetiti metu nego joj dati do znanja da je primijećena", izjavio je mornarički komodor Olavi Jantunen za list Helsingin Sanomat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Carl Haglund nije kazao je li Rusija umiješana u taj incident. On je rekao finskim medijima da se moglo raditi o podmornici i da je najvjerojatnije napustila to područje. Također je dodao da Finska rijetko koristi upozoravajuće bombe.

"Vjerujemo da je bilo podvodne aktivnosti kojoj ovdje nije mjesto. Naravno da se uvijek radi o ozbiljnoj stvari ako su povrijeđene naše teritorijalne vode", rekao je Haglund za finsku novinsku agenciju STT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finska, koja dijeli 1.340 kilometara dugu granicu s Rusijom, sve je više zabrinuta zbog svog moćnog susjeda nakon što je prošle godine znatno povećan broj letova ruskih zračnih snaga i vojnih vježbi u blizini granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo