zločin koji je šokirao regiju / Teroristički napad u BiH posljedica osvete? Uhićena još jedna osoba!

Uhićena je osoba s inicijalima K.M. nad kojom se provodi kaznena obrada a nakog toga će biti predana Tužiteljstvu BiH koje vodi istragu o napadu u kojemu je Nerdin Ibrić (24) ubio jednog a ranio dvojicu policajaca u Zvorniku

28.4.2015.
17:37
VOYO logo

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u utorak su uhitili još jednu osobu koja se dovodi u vezu s terorističkim napadom na policijsku postaju u Zvorniku , a pretražili su i mesdžid, prostoriju za muslimansku molitvu, u mjestu Dubnica u kod Kalesije u sjeverozapadnoj Bosni.

Kako se navodi u priopćenju, uhićena je osoba s inicijalima K.M. nad kojom se provodi kaznena obrada a nakog toga će biti predana Tužiteljstvu BiH koje vodi istragu o napadu u kojemu je Nerdin Ibrić (24) ubio jednog a ranio dvojicu policajaca u Zvorniku. Lokalni su mediji javili kako je uhićen Kasim Mehidić . Ime te osobe do sada nije pominjano u medijima, a "Dnevni avaz" prenosi kako je riječ o vlasniku tvrtke "Kale Prom" iz sela Miljanovci kod Kalesije. Članovi obitelji i rodbina napadača potvrdili su novinarima kako je on nedavno počeo posjećivati predavaja u mesdžidu u Dubnici a to povezuju s promjenama u ponašanju koje je manifestirao kako i njegovo povezivanje sa zajednicom radikalnih islamista-vehabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorila sam mu da će mu to donijeti smrt i njemu i meni. Oni se predstavljaju kao ljudi na pravom putu", kazala je za televiziju N1 napadačeva majka Halima Ibrić . Još u ponedjeljak navečer policija je s napadom u Zvorniku povezala i zbog toga uhitila Avdulaha Hasanovića , ranije privođenog u sklopu operacije "Damask" usmjerene protiv mreže koja je u BiH novačila pripadnike terorističke organizacije Islamska država (IS).

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP


Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa


Teroristički napad posljedica osvete zbog uhićenja u Australiji?

Teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku, kojega je u ponedjeljak izveo Nerdin Ibrić (24) ubivši policajca i ranivši još dvojicu, mogao bi biti povezan s akcijom australske policije umjerene protiv osoba podrijetlom iz BiH koje su pripremale terorističke akcije, kazao je u utorak u Sarajevu ministar sigurnosti BiH DraganMektić.

On je novinarima potvrdio kako je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) prikupila informacije o mogućim terorističkim napadima, a one su krajem prošlog tjedna proslijeđene svim policijskim agencijama u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li se teroristički napad u BiH mogao predvidjeti?

BiH političari cijeli dan se prepucavaju oko odgovora na to pitanje. Ipak, javljaju se i oni koji pozivaju na suradnju svjesni da ovakav incident može rasplamsati inače vrlo zapaljivu sredinu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo