bešćutni streljački odred / Drakonska kazna u Indoneziji: streljali osmoricu, Filipinku pomilovali u zadnji čas

Članovi obitelji i prijatelji osuđenih tvrde da su osuđenici kažnjeni smrtnom kaznom jer je pravosuđe korumpirano

28.4.2015.
20:09
VOYO logo

U srijedu iza ponoći po lokalnom vremenu indonezijski streljački vod pogubio je dva Australca, Brazilca, četiri Nigerijca i radnika iz Indonezije zbog kaznenih djela povezanih s drogom.

U posljednji je čas pomilovana žena s Filipina, MaryJaneVeloso, nakon što je do indonezijskih vlasti stigla vijest da se u Manili predala osoba koja je podmetnula drogu ženi u kovčeg!

"Pogubljenje Mary Jane Veloso je odgođeno na molbu predsjednika Filipina nakon što se filipinskoj policiji predala osoba koja ju je regrutirala", rekao je glasnogovornik indonezijskog državnog tužitelja TonySpontana, objasnivši kako je zatraženo svjedočenje Veloso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP


Francuz SergeAtlaoui (51), također osuđen na smrt zbog trgovine drogom, maknut je u posljednji trenutak s popisa pogubljenja jer njegov proces nije završen. Glasnogovornik tužiteljstva Tony Spontana je u utorak potvrdio da će u slučaju potvrđivanja presude on biti sam pogubljen te da vlasti neće dugo čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP


Na otoku Nusa Kambangan su streljani Australci AndrewChan i MyuranSukumaran, Nigerijci SylvesterObiekweNwolise, Raheem Agbaje Salami i Okwudili Oyatanze, Brazilac RodrigoGularte i Indonežanin ZainalAbidin, a prije smrti su mogli birati hoće li za vrijeme pogubljenja stajati, klečati ili sjediti, hoće li na glavi nositi povez, kapuljaču ili ništa.



Članovi obitelji i prijatelji osuđenih tvrde da su osuđenici kažnjeni smrtnom kaznom jer je pravosuđe korumpirano.

Nepopustljiv u pogledu izvršenja smrtne kazne za trgovinu droge, indonezijski predsjednik JokoWidodo se oglušio na sve pozive na pomilovanje i međunarodne diplomatske pritiske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP



U zajedničkom priopćenju objavljenom nekoliko sati prije pogubljenja EU, Francuska i Australija su pozvale Indoneziju da zaustavi pogubljenja i da nije prekasno za promjenu stajališta.

Oni su u priopćenju naglasili da traže od Indonezije da razmisli o položaju Indonezije u svijetu i njezinom međunarodnom ugledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo