burno u saboru / 'Vlada šutke dopušta kriminalcima da prodaju drogu u smart shopovima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog izjava ministra Hajdaša Dončića stanku su zatražili i Laburisti i HDZ, dok je HDSSB stanku zatražio zbog prodaje droge u 'smart shopovima'

29.4.2015.
10:32
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor u srijedu je zasjedanje započeo već uobičajenom stankom na zahtjev više saborskih klubova, a razlozi zbog kojih su stanku tražili su izjava ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića o monetizaciji autocesta, zatim Raiffeisen štedionice te droga u smart shopovima.

"Ministar Hajdaš Dončić nam je poručio da ako ne prođe druga faza monetizacije autocesta za godinu ili dvije neće biti novca za mirovine", rekao je nezavisni Damir Kajin koji je stranku, uz to, zatražio i zbog, kako je rekao, dva nova momenta u Raiffeisen štedionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragutin Lesar je rekao da je Hajdanš dončić zastrašuje građane i nastoji slomiti otpor.

"Svi su građani taoci taštine ministra koji misli da je najpametniji", kazao je Lesar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HAC je već mogao kreditno zaduženje smanjiti za osam posto. Ali nekome propada model, događa se sve na čudan način, koristi se interesantan naziv - monetizacija duga. Što to znači? Mirovine i plaće nemaju veze s pričom o HAC-u", poručio je HDZ-ovac Ivan Šuker. 

"U Hrvatskoj se tiho događa dokapitalizacija javnih društava, Hrvatska gubi vlasnistvo. HAC nije ničija policijska prčija! To je ključni infrastrukturni projekt. HDZ je uvijek bio protiv takvog upravljanja, nema nitko pravo prijetiti umirovljenicima", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog izjava ministra Hajdaša Dončića stanku su zatražili i Laburisti i HDZ, dok je HDSSB stanku zatražio zbog prodaje droge u 'smart shopovima'.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nedopustivo je da se šutke dopušta prodaja droge u 'smart shopovima''

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić poručio je u srijedu kako je nedopustivo šutke dopuštati kriminalcima da putem 'smart shopova' prodaju drogu u sprejevima, osvježivačima zraka ili solima za kupanje.

"U Osijeku je došlo do trovanja dvojice maloljetnika. Oni su zbog nadrogiranosti, halucinacija te drugih simptoma izmijenjenog stanja svijesti primljeni u bolnicu, a sve to zbog proizvoda koji se legalno prodaju u smart shopovima po Hrvatskoj", rekao je Grubišić nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećajući da je u Zagrebu nedavno zbog istog razloga jedan maloljetnik umro, Grubišić se zapitao zašto nitko u vladi, inspekcijama ili ministarstvu unutarnjih poslova ništa ne poduzima protiv takve prodaje droge.

"Netko štiti biznis jer od toga ima lovu. Tko je taj doznat ćemo pa makar i kad ode ova vlada", poručio je Grubišić prozivajući vladu zbog 'labavog odnosa' prema toj novoj pojavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ionako nam je, podsjeća Grubišić, mali natalitet.

"Mladi odlaze u inozemstvo, a sada nam se uništava i ona mladež koja ostaje. Žalosno i sramotno", zaključio je taj HDSSB-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike