VESELO MAHAO NOVINARIMA / Bill Clinton izašao iz bolnice

Prezbiterijansku bolnicu u New Yorku Clinton je napustio pratnji kćerke Chelsea te se kolima tajne službe uputio u svoju kuću u mjestu Chappagua.

12.2.2010.
18:03
VOYO logo

NEW YORK/WASHINGTON - Bivši američki predsjednik Bill Clinton izašao je u petak, manje od 24 sata od zahvata na srcu, iz bolnice u New Yorku.

Prezbiterijansku bolnicu Clinton je napustio pratnji kćerke Chelsea te se kolima tajne službe uputio u svoju kuću u mjestu Chappagua, oko 55 km sjeverno od New Yorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clintonu je u četvrtak, 90 minuta nakon dolaska u bolnicu zbog bolova u prsnom košu, izvedena tzv. angioplastika - proširenje začepljene koronarne arterije, uz ugradnju dva stenta. Clintonu (63) su 2004. u istoj bolnici ugrađene četiri srčane premosnice (by-pass).

Oko 14 sati, prebačen je u bolničku sobu gdje je primio telefonski poziv sa željama za brzo ozdravljenje od predsjednika Baracka Obame, bivšeg predsjednika Georgea W. Busha i drugih, izvijestio je u petak američki tisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije su mu se pridružili kći Chelsea i supruga Hillary Clinton, koje su napustile bolnicu nešto prije ponoći. Zbog suprugova odlaska u bolnicu, Clinton je odgodila posjet Bliskom istoku, na koji će umjesto u petak krenuti u subotu, kazali su njezini pomoćnici.

Dr. Schwartz je rekao da će se Bill Clinton već u ponedjeljak moći vratiti na posao. Kao posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za Haiti, bivši predsjednik SAD-a angažiran je na koordinaciji pružanja pomoći Haitiju, devastiranom katastrofalnim potresom 12. siječnja u kojem je poginulo više od 200.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo