povezivalo ga se s mafijom / Tko je bio Žuljević Klica? Javnosti je postao poznat nakon što je ubio Veselina Marinova

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

U srpnju 2013. Klicu se u medijima povezivalo i s pokušajem iznude poznatog ugostitelja Nikole Bušljete, spominjao se kao jedan od suvlasnika zaštitarske tvrtke, koja je među ostalim surađivala sa Zagrebačkim holdingom

3.5.2015.
12:02
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju u jutarnjim satima na području Sesveta ubijen je umirovljeni časnik HVO-a Vinko Žuljević Klica, kojeg se povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom, na čijem je čelu bio Vjeko Sliško, koji je preminuo od posljedica atentata u središtu Zagreba u ožujku 2001.

Široj javnosti Klica je postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi. Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodišnjeg tjelohranitelja zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

To je na suđenju potvrdio i njegov kum Vlado Rajić, koji se posljednji put u stupcima crne kronike spominjao 2013. kada je s Klicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih policijskih podataka. Podatke o tajnim istragama navodno su prodavali ranije prijavljeni policajac Marko Svalina i Vjekoslav Drnić, a njihov slučaj još čeka sudski epilog.

U srpnju 2013. Klicu se u medijima povezivalo i s pokušajem iznude poznatog ugostitelja Nikole Bušljete, spominjao se kao jedan od suvlasnika zaštitarske tvrtke, koja je među ostalim surađivala sa Zagrebačkim holdingom. Prema dokumentima objavljenima u knjizi 'Zagrebačka mafija' Jasne Babić, Klica se 'bavio organizacijom naručenih likvidacija'.

Bio je na glasu kao jedan od opasnijih ljudi u Zagrebu koji je iza sebe imao podršku bivših vojnika HVO-a, koji su nakon rata iz BiH došli u metropolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ožujku 2009. Žuljević je ozlijeđen u naletu vlaka na njegov automobil, a od ozljeda zadobivenih u toj nesreći njegov je otac preminuo u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo