izvanredna presica / Bijelić: 'Ne možemo isključiti da je motiv i veza s Klicinim ubojstvom izvan granica Hrvatske'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u 15 sati u Ravnateljstvu policije dao je izjavu vezano uz ubojstvo Vinka Žuljevića Klice u nedjelju u Sesvetama

4.5.2015.
13:51
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić potvrdio je da su Vinka Žuljevića Klicu u nedjelju ujutro u središtu Sesveta presreli atentatori koji su na mjesto zločina došli automobilom i motociklom, a policija, kako je rekao, ne isključuje da je motiv i veza s ubojstvom "izvan granica Hrvatske".

"Mi smo svjesni da je interes velik i opravdan je, pozvali smo vas da vam kažemo ono što smijemo reći. Izvidi su tajni, ali postoje određene iznimke gdje se može obavijestiti javnost", rekao je Bijelić na početku pressice.

"Samo počinjenje kaznenog djela desilo se par minuta prije 8 sati, kada su Vinka Žuljevića u automobilu presreli Škoda Octavia, na kojoj su se nalazile nepripadajuće registarske oznake s područja BiH, i motocikl na kojem su se nalazile dvije osobe. Suvozač iz Škode i osoba s motocikla su ispalili više hitaca. Od posljedica je žrtva preminula na mjestu događaja", kaže Bijelić.

"Neposredno nakon toga blokirano je to područje i na graničnim prijelazima pojačan je nadzor. Na mjestu događaja izuzeto je više materijalnih tragova i u sljedećih nekoliko sati i dana očekujemo nalaze koje ćemo iskoristi u svrhu otkrivanja identiteta počinitelja. Vode se i očevidi na sekundarnim lokacijama, jučer je to bilo kod vozila Škoda Octavia, ali pretražuju se i druge lokacije", rekao je Bijelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je složeno kazneno djelo koje zahtijeva ozbiljno istraživanje. Formirana je posebna skupina koju čine najveći kriminalistilčki stručnjaci, njihove rezultate ćemo vrednovati na dnevnoj bazi. Optimist sam i uvjeren sam da ćemo u relativno kratkom roku doći do činjenica koje će rasvijetliti okolnosti počinjenja, kaznenog djela, motiv, a u konačnici i identificirati same počinitelje", kaže Bijelić.

Policija je nakon ubojstva razmijenila informacije s kolegama u regiji i ne isključuje da je motiv izvan granica Hrvatske, kao ni da je atentat posljedica Žuljevićevih "poslovnih aktivnosti", kazao je Bijelić na izvanrednoj konferenciji za novinare u ponedjeljak u Ravnateljstvu policije.

"Bilo je upita o koordinaciji s partnerskim službama u regiji, to je točno. Konkretno, od kolega u BiH smo već zatražili određene provjere. Rezultati nekih provjera su povratno dobiveni natrag i oni se analiziraju. Istraga ima regionalni karakter. Ne možemo isključiti da je eventualni motiv ili veza koja bi dala odgovore na ova ključna pitanja vezana za ubojstvo i izvan granica Hrvatske", rekao je Bijelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konkretno nismo imali saznanja o ugrozi za njegov život. Ovakva istraga zahtijeva da se krene od profila žrtve. Koliko je žrtva bila aktivna u društvenom svijetu, toliko je i polje istraživanja veće. Dakle,  ništa ne možemo isključiti pa tako ni određene posljedice poslovnih aktivnosti. Do ovog trenutka nismo imali izravan upit, da nas je netko zatražio zaštitu", kaže Bijelić.

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo