pripreme za veliki projekt / Vlahušić primio teksaške naftaše: s bušenjem na Jadranu kreću 2018. godine

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Izaslanstvo kompanije sa sjedištem u Houstonu, Texas ovog tjedna u posjeti je Hrvatskoj s ciljem 'upoznavanja i suradnje sa svim dionicima ključnim za projekt'

5.5.2015.
8:49
Goran Kovacic/PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić primio je danas predstavnike korporacije Marathon Oil, jedne od pet kompanija koje je Vlada Republike Hrvatske odabrala za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu - izvijestili su iz Ureda gradonačelnika, javlja Dubrovački vjesnik.

Izaslanstvo kompanije sa sjedištem u Houstonu, Texas ovog tjedna u posjeti je Hrvatskoj s ciljem "upoznavanja i suradnje sa svim dionicima ključnim za projekt". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnika Vlahušića, pročelnicu UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelenu Lončarić i pročelnika UO za poduzetništvo, turizam i more Milana Perića upoznali su s osnovnim informacijama o društvu koje ove godine obilježava 128. godišnjicu poslovanja i zapošljava 3000 ljudi.

Uz iznošenje pregleda aktivnosti istraživanja nafte i plina predočen je i okvirni prikaz rokova. Naglašeno je da će se od 2015. do 2018. godine provoditi seizmičko snimanje i tumačenje podataka, dok je razdoblje do 2020. godine predviđeno za istražna bušenja. Samoj eventualnoj eksploataciji ugljikovodika ne bi se pristupalo prije 2025. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je da je u ovoj fazi razvoja projekta činjenično i točno informiranje javnosti od presudnog značaja, jer među građanima postoji niz bojazni oko ekoloških komponentni projekta i mogućih negativnih utjecaja na osnovnu gospodarsku djelatnost – turizam. Stoga je gradonačelnik predložio održavanje niza javnih izlaganja, među njima i predstavljanje projekta Gradskom vijeću.

Predstavnici Marathon Oil-a istaknuli su kako je ovotjedni posjet Hrvatskoj tek prvi korak "u uključivanju svih dionika i upoznavanja javnosti s pitanjima koja ih zabrinjavaju“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo