Koliko država radi za nas? / Radni je dan, a hodnici Hrvatskog sabora bili su sramotno prazni!

Radnici TIBO brodogradilišta iz Matulja neki dan su konačno primili plaću za siječanj! Dobili su je iz proračuna baš kao i najveći korisnici naših davanja, a to su državni dužnosnici, političari, saborski zastupnici. Kako i koliko oni rade vidi se i po stanju u kojem se nalazi i spomenuto brodogradilište i cijela zemlja, ali i po saborskim hodnicima na kojima je i danas, na radni utorak, jedina viđena naša reporterka Nataša Božić.

5.5.2015.
22:55
VOYO logo

Orni za posao jer konačno su dobili plaću za siječanj. Radnici Tvornice industrijske i brodske opreme 3.Maj primaju je iz državnog proračuna, baš kao i saborski zastupnici.

U pogonu TIBO radi se od ranog jutra, a užurbano se radi i na Markovom trgu, samo ne u zgradi Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, nešto prije pola devet saborski službenici dolaze na posao. No, dva glavna ulaza uzalud čekaju zastupnike. Samo se jedan pojavio.

"Po mom mišljenju svaki saziv Sabora je lošiji od onoga prethodnoga, a s druge strane imamo Vladu koja je najlošija od svih dosadašnjih vlada", rekao nam je MiroslavTuđman (HDZ), predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se saborska svjetla još nisu niti upalila, u TIBO-u su se već umorili. Na zasluženi odmor i obrok idu oko 10 sati.

S druge strane, saborski restoran danas je bio bez gladnih usta. Utorak je radni dan, a u Saboru danas nije bilo ni plenarne sjednice ni sjednice niti jednog kluba zastupnika, a ni sjednice niti jednog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15 sati radnici na brodogradilištu za danas su gotovi s poslom. Svoju su plaću zaradili, a ona će valjda stići do ljeta.

"Koliko god radnici žele zaboraviti bitnu činjenicu da dolaze na posao bez plaće, uvijek vam je u podsvijesti da dolazite, a ne dobivate plaću", rekao ŽeljkoBilić, predsjednik sindikata TIBO 3.Maj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na pitanje kako se osjeća kad vidi zastupnike u Saboru koji niti ne dolaze na posao, kaže: "Mi smo svi na to već otupjeli".

Jedno je sigurno - saborskim zastupnicima plaća neće zakasniti ni dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo