jeziv detalj / Stiglo službeno izvješće: kopilot Germanwingsa 'vježbao' rušenje zrakoplova

Image
Foto: AP

Kopilot Andreas Lubitz 'obavio je taj manevar koji je izveo na kobnom letu' istog tog jutra, na letu od Duesseldorfa prema Barceloni, rekao je Remi Jouty, ravnatelj Francuskog ureda za istrage i analizu, u povodu objave preliminarnog izvješća o toj nesreći

6.5.2015.
16:38
AP
VOYO logo

Kopilot zrakoplova Germanwingsa koji se srušio u francuskim Alpama 24. ožujka, odnijevši u smrt 150 ljudi, "vježbao" je tijekom prethodnog leta prema Barceloni manevar spuštanja zrakoplova koji je potom izveo na povratku u Duesseldorf dok zrakoplov nije pao, po službenom izvješću objavljenom u srijedu.

Kopilot Andreas Lubitz "obavio je taj manevar koji je izveo na kobnom letu" istog tog jutra, na letu od Duesseldorfa prema Barceloni, rekao je Remi Jouty, ravnatelj Francuskog ureda za istrage i analizu (BEA), u povodu objave preliminarnog izvješća o toj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prošlo bez posljedica i neprimijećeno jer je izvedeno kada je "kontrola leta dala nalog za slijetanje i zrakoplov se već počeo spuštati", rekao je.

Izvješće je potvrdilo da je kopilot uoči pada bio sam u kabini i da nije dopuštao ulazak nikome. Također je namjerno povećao brzinu zrakoplova kako bi zrakoplov pao što je brže moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim trenucima, centar za kontrolu leta u Marseilleu bezuspješno je zvao posadu 11 puta, a francusku zračnu obranu tri puta.

U konačnom izvješću koje bi trebalo biti objavljeno za godinu dana, BEA će nastojati utvrditi "sustavne propuste" koji su doveli do nesreće, posebice ravnotežu između liječničke tajne o psihičkom zdravlju pilota i sigurnosti leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lubitz je imao liječničku dozvolu za letenje, ali uz "posebne uvjete i ograničenja" zbog depresije i uzimanja lijekova za njezino liječenje, što znači da je morao ići na kontrole.

Također će razmotriti mjere za sigurnost kokpita, uvedene nakon terorističkih napada 11. rujna 2001., koje predviđaju sustav zaključavanja vrata kokpita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BEA je do sada utvrdio šest zrakoplovnih nesreća koje su namjerno izazvali članovi posade, uključujući nesreću u Namibiji 2013. (33 mrtvih) i nesreću iznad Atlantika 1999., u kojoj je stradalo 217 putnika i članova posade tvrtke EgyptAir.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo