proces unutarnje reforme / Dodjela 'vaučera': HGK predstavila novi način za direktno pomaganje poduzetnicima

Hrvatska gospodarska komora koja prolazi kroz proces unutarnje reforme predstavila novi način na koji direktno pomaže poduzetnicima. Kroz program dodjele tzv. vaučera pomaže se privatnicima da financiraju izradu dokumentacije za EU projekte. Među prvih 14 dobitnika vaučera ima velikih i malih igrača, a RTL Danas vam predstavlja njihove projekte s kojima će se pokretati domaće gospodarstvo

6.5.2015.
18:36
VOYO logo

Trese se i melje u Čakovečkim Mlinovima 24 sata na dan. 50 tona pšenice godišnje prođe kroz ove mašine. Kruh, peciva, kolači bučino ulje glavni su proizvodi. No hrvatski mlinarski lider želi modernizaciju postrojenja kroz novac iz EU fonda. Komora će im platiti izdradu opsežne dokumantacije za tu prijavu.

"To nije puno, ali je znak dobre volje od strane gospodarske komore. Pomoći će nam to u pripremi dokumentacije za pripremu projekta koji je težak 7,7 milijuna eura", rekao je Nino Varga, član uprave Čakovečkih mlinova.

Poljoprivredno gospodarstvo Alojsa Juga za europski novac konkurira s projektom modernizacije prerade voća teškim 305 tisuća eura. Ekološki uzgajaju jabuke i šljive. Vaučer im je, kažu, legao odlično.

"To nam puno znači jer mi smo OPG nismo velika tvrtka, a znate da su cijene konzultantskih usluga visoke, puno će nam to pomoći", rekao je poduzetnik Alojs Jug.

Komora će 100 tvrtki u ovoj godini pogurati s vaučerima za pripremu dokumentacije sa ukupno milijun kuna. Danas je prvih 14 poduzetnika dobilo svoje vaučere.

"Dobivanjem vaučera vi ste napravili prvi korak a ja se nadam da će sljedeći korak biti dobivanje sredstava iz Fondova", rekao je Luka Burilović, predsjednik HGK.

Hrvatskoj je do 2020. na raspolaganju iz Eurpskih fondova više od 10 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo