konkretni rezultati / EU i MMF jamče zajedničke ciljeve glede Grčke: žele postići financijsku stabilnost i rast

Image
Foto: AP Images

Prema informacijama tiska, MMF je zaprijetio da neće isplatiti dio pomoći od 7,2 milijardi eura koje Atena nužno treba ukoliko ne bude pokrenuto djelomično brisanje grčkog duga, što Europljani odbijaju

6.5.2015.
19:59
AP Images
VOYO logo

Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond (MMF) su zajamčili u srijedu da su im zajednički ciljevi za Grčku, dok je Atena dan ranije govorila o ozbiljnim razlikama između vjerovnika koje koče pregovore o nastavku financiranja zemlje.

"Komisija, ECB i MMF dijele iste ciljeve u pogledu pomoći Grčkoj da postigne financijsku stabilnost i rast", rekli su u zajedničkom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Institucije i dalje zajedno rade na tom cilju. One teško rade kako bi postigle konkretne rezultate 11. svibnja, datuma sljedećeg sastanka ministara financija eurozone u Bruxellesu", stoji u priopćenju.

U Parizu je predsjednik Euroskupine Jeroen Dijsslbloem također zanijekao postojanja podjele između EU i MMF-a dok je Atena u utorak govorila o ozbiljnim razlikama i suprotnostima između vjernovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama tiska, MMF je zaprijetio da neće isplatiti dio pomoći od 7,2 milijardi eura koje Atena nužno treba ukoliko ne bude pokrenuto djelomično brisanje grčkog duga, što Europljani odbijaju.

"Koordinacija je jaka, postoji izbor i između proračunske politike, strukturnih reforma i duga", objasnio je Dijsselbloem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo