napadači u kumanovu / Policija objavila novu snimku terorista: većina nosi uniforme UCK-a, a lica su im krvava

Image

Tridesetorici privedenih terorista određen je pritvor od 30 dana zbog terorizma i ugrožavanja ustavnog poretka i sigurnosti, priopćio je Osnovni sud u Skoplju

11.5.2015.
16:02
VOYO logo

Novi video postavljen na YouTube kanalu makedonske policije prikazuje šestoricu uhićenih terorista koji su odgovorni za napad u Kumanovu u subotu i nedjelju.

Većina ih nosi uniforme s obilježjima UCK (Oslobodilačka vojska Kosova), a lica su im krvava i puna masnica. Moguće je da su neki stradali u samom okršaju u Kumanovu, ali i da im je policija dala do znanja što radi s teroristima i ubojicama.

Srpski Blic piše kako je ova teroristička skupina, koja ima više od 40 pripadnika, navodno planirala nove napade na državne institucije.



Čelnici skupine su, prema riječima glasnogovornika ministarstva unutarnjih poslova Ive Kotevskog, Muhamet Krasniqi, poznat kao zapovjednik Malisheva, Mirsad Ndrecaj, zapovjednik Nato, Sami Ukshimi, tzv, zapovjednik Sokoli, Beg Rizaj s nadimkom zapovjednik Begu i Dem Shehu poznat kao Juniku.

Od 30 do sada uhićenih terorista, devetorica su državljani Makedonije.

Među njima je 18 građana Kosova, dok su dvojica makedonski državljani s privremenim boravište na Kosovu, a jedan je albanski državljanin s prebivalištem u Njemačkoj.

Svi su oni ilegalno prije nekoliko dana ušli u Makedoniju, a policija je priopćila kako su pri dolasku počeli s pripremanjem taktike za napad.

Tridesetorici privedenih terorista određen je pritvor od 30 dana zbog terorizma i ugrožavanja ustavnog poretka i sigurnosti, priopćio je Osnovni sud u Skoplju. 

Policija je priopćila kako je u napadima u Kumanovu ubijeno osam policajaca, dok ih je 37 ranjeno. S druge strane, u protuterorističkoj akciji ubijeno je 14 terorista.

Dan nakon napada, Kumanovo se polako vraća u normalu, iako u većini naselja još uvijek nema struje. Ipak, posljedice dvodnevne drame itekako su vidljive na infrastrukturi Kumanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo