smiruje strasti / Kosovski premijer tvrdi: 'Pojačali smo kontrolu granica s Makedonijom, nasilje se neće preliti'

Image

Odgovorne je potrebno dovesti pred lice pravde, a Kosovo će djelovati tako da se stanje smiri i da ne dođe do proširenja nasilja na regiju, istaknuo je Mustafa

12.5.2015.
13:45
VOYO logo

Kosovski premijer Isa Mustafa, koji je u utorak doputovao u dvodnevni posjet Sloveniji, izrazio je zabrinutost stanjem u Makedoniji nakon krvavih događaja u Kumanovu, ali je isključio mogućnost da se nasilje prelije na Kosovo.

Mustafa je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom, nakon njihovih uvodnih razgovora, kazao da Kosovo osuđuje sve postupke koji ugrožavaju Makedoniju i destabiliziraju regiju i da su kosovski organi spremni tijesno surađivati s Makedonijom i ostalim zemljama u regiji kako bi se istražile sve okolnosti koje su dovele do tragedije u Kumanovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorne je potrebno dovesti pred lice pravde, a Kosovo će djelovati tako da se stanje smiri i da ne dođe do proširenja nasilja na regiju, istaknuo je Mustafa.

Naveo je da je Kosovo pojačalo kontrolu granica i da surađuje na razmjeni sigurnosnih informacija s drugim službama u regiji, s kojima je uspostavljena i koordinacija aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom sukoba u Kumanovu, koji je započeo u nedjelju i trajao više od 30 sati, poginulo je osam policajaca, ranjeno ih je 37, a ubijeno je 14 osoba, dok je makedonska policija njih više od 30 optužila za terorizam i ugrožavanje ustavnog poretka Makedonije.

Već ranije najavljeni dvodnevni službeni posjet Mustafe Ljubljani posvećen je bilateralnim odnosima, osobito gospodarskoj suradnji Slovenije i Kosova, a potpisat će se i sporazum o suradnji na području unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo