NADA UMIRE POSLJEDNJA / Kako mladi doživljavaju Vukovar danas?

Čini se kako mladi Vukovarci još uvijek nisu odustali od svog rodnog grada. Dok neki već planiraju svoj daljnji život u većim hrvatskim gradovima u kojima vide realnu budućnost, drugi su se odlučiti 'boriti' u svom gradu za bolje sutra.

18.11.2011.
7:15
VOYO logo

Mladi Vukovarci oko sebe ne vide ruševine, a rupe od granata njima su izazov kao i dotjerane stepenice. Imaju jednu veliku želju, a ta je otvoriti skate park, kako bi u svom gradu mogli uživati u onome što vole.

Čak su osnovali i udrugu te pokrenuli natjecanja. Čini se kako su ovi srednjoškolci i studenti puni planova.

Ravnatelj Gimnazije Josip Prpa prisjetio se prijeratnih vremena kada su u školi svake godine imali 600 učenika, a danas je ta brojka puno manja te se ona sad kreće negdje preko 300 učenika.

Na studij srednjoškolci najčešće odlaze u Osijek, Split, Zagreb i Rijeku, a trećina tamo i ostane.

Prema posljednjem popisu, u Vukovaru živi malo više od polovice prijeratnog stanovništva, njih 28.000. Manje ih je i u odnosu na prije deset godina.

Grad heroj još čeka gospodarsku, kao i završetak obnove krovova i zgrada. Za veliku žrtvu koju je dao, smatra gradonačelnik, Vukovaru je vraćeno premalo.

"Reći će mnogi da se napreduje i ulaže te da se svakim danom vide promjene, no to tako traje 11 godina. Zašto nije bilo gotovo za pet godina?", zapitao se gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Dvadeset godina kasnije, Vukovar još uvijek stoji u nadi i čekanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo