ŠTETAN I NEPOPRAVLJIV / Josipović zatražio izmjenu zakona o umjetnoj oplodnji

Image

Iako je tema razgovora bila reforma zdravstva predsjednik Josipović je najviše inzistirao na izmjenama rigoroznog Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji.

25.3.2010.
7:36
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik RH Ivo Josipović je od ministra zdravstva Darka Milinovića prošli tjedan zatražio da se izmijeni Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji jer je neprihvatljiv i štetan, piše Jutarnji list.

Milinović je kod Josipovića bio prošli tjedan na primanju povodom Dana žena. Razgovaralo se o reformi zdravstva, no Josipović je navodno najviše inzistirao na izmjenama rigoroznog zakona. "Rodi li se u Hrvatskoj i jedno jedino dijete više ako dozvolimo zamrzavanje zametaka, zakon treba mijenjati", rekao je Josipović. Milinovića je upozorio i da Hrvatska trenutno ima najrigorozniji zakon u Europi te da smo u rangu s Bangladešom i Salvadorom. Josipović je rekao i da nitko nema pravo parovima oduzeti pravo na roditeljstvo te da je postojeći zakon samo povećao rizike kod umjetne oplodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U udruzi Roda su zadovolji što je predsjednik Josipović na njihovoj strani. Iz Roda predsjedniku poručuju da i sam podnese zahtjev za ocjenom ustavnosti spornog zakona jer predsjendikovi zahtjevi imaju prednost na Ustavnom sudu. A ustavni suci se o svim podnesenim zahtjevima još neće očitovati jer čekaju da se stiša javna rasprava kako bi bez političkih pritisaka donijeli odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo