SAT VREMENA SNA MANJE / Od nedjelje ljetno računanje vremena

Image

Kazaljke se na satovima u nedjelju u 2 sata miču jedan sat prema naprijed. HEP pomiče razdoblja računanja skuplje i jeftinije struje. Prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima po danu.

27.3.2010.
8:02
VOYO logo

ZAGREB - Ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 28. ožujka u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme u 2 sata računa kao 3 sata.

S prelaskom na ljetno računanje vremena mijenjaju se i razdoblja važenja dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju, a vozači motornih vozila više ne moraju tijekom dana imati upaljena svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatske elektroprivrede podsjećaju da će se od nedjelje električna energija obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću od 22 do 8 sati.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama početak ljetnog računanja vremena znači i da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. To ne vrijedi za motocikle i mopede na kojima za vrijeme vožnje kratka svjetla moraju biti upaljena danju tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak ljetnog računanja vremena provodi se prema Uredbi o računanju vremena u 2010. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo