HRVATSKI WILLY BRANDT / Josipović se poklonio žrtvama zločina HVO-a

Hrvatski predsjednik odao je počast žrtvama hrvatsko-bošnjačkog sukoba u Ahmićima i Križančevu Selu.

15.4.2010.
10:31
VOYO logo

AHMIĆI - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u četvrtak je u posjetio selo Ahmiće nadomak Viteza i poklonio se bošnjačkim žrtvama koje su u tom selu tijekom ratnih sukoba pobili pripadnici HVO-a.

Riječ je o 116 civila, mahom žena i djece, koji su pobijeni u napadu kojeg je 16. travnja 1993. godine izvela 4. bojna Vojne policije HVO -a s Jockerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obilaska Ahmića, Josipović se uputio u Križančevo Selo, gdje je odao počast hrvatskim žrtvama. U Križančevu su Selu pripadnici Armije BiH 22. i 23. prosinca 1993. ubili 74 bojovnika HVO-a i hrvatska civila.

"Došao sam odati počast žrtvama porukom da se ovakva strašna djela više nikad ne ponove", izjavio je predsjednik Josipović novinarima u Križančevu Selu. Istaknuo je kako mu je veliko ohrabrenje to što su mu se pridružile vjerske vođe i brojni političari iz obaju naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Josipović je Ahmiće i Križančevo Selo obišao u pratnji vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem te poglavarom Islamske zajednice u BiH reisom Mustafom Cerićem.

"Svi smo se ovdje ujedinili u želji da se oda počast žrtvama, da se sjetimo žrtava i kažemo nikad više", izjavio je kratko Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo