'DEMONTAŽA SOCIJALNE DRŽAVE' / Sindikati referendumom na Zakon o radu

Image

Sindikati su od oporbenih stranaka i nevladinih udruga zatražili pomoć u prikupljanju potpisa za raspisivanje referenduma protiv izmjena ZOR-a. Potpise počinju prikupljati od 9. lipnja.

1.6.2010.
9:22
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski sindikati najvili su da će 9. lipnja početi prikupljati potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu (ZOR) kojima se, po njihovoj ocjeni, uništava sustav kolektivnih ugovora.

Pozvali su oporbene stranke i nevladine udruge da im pomognu da u zakonskom roku od 15 dana prikupe dovoljan broj potpisa, deset posto od ukupnog broja birača, kako bi se vlast natjerala na odustajanje od izmjena ZOR-a kojima se primjena prava iz kolektivnih ugovora ograničava na šest mjeseci nakon isteka kolektivnih ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalne središnjice također će 14. lipnja održati Svesindikalni sabor na kojem će utvrditi svoje zahtjeve i ciljeve te razraditi potrebne aktivnosti kako bi spriječile "demontažu socijalne države" koju pripremaju vlada i poslodavci.

Sindikalni čelnici poručili su premijerki Jadranki Kosor da će se na sastanak s njom i nastavak socijalnog dijaloga odazvati samo ako povuče prijedlog izmjena ZOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo