OTVORILA SE ZEMLJA U GVATEMALI / Golema rupa progutala kuću i zgradu

Image

Tropska oluja Agatha, koja je prohujala Srednjom Amerikom, odnijela je gotovo 150 života. Najgore je bilo u Gvatemali. U glavnom gradu te zemlje voda je urušila zgradu i kuću. Poginule su najmanje dvije osobe.

1.6.2010.
9:35
VOYO logo

GUATEMALA - Porušene kuće, potopljene njive, gotovo 150 mrtvih i tisuće ozlijeđenih rezultat su prolaska tropske oluje Agathe, prve u ovogodišnjoj sezoni uragana, Gvatemalom, Hondurasom i Salvadorom.

U glavnom gradu Gvatemale je zbog oblinih kiša nastala golema rupa koja je progutala kuću i zgradu, javljaju svjetske agencije. Do urušavanja je došlo zbog, tvrde stanovnici, lošeg sustava odvodnje oborinskih voda. Iako nema potvrde lokalnih vlasti, poginule su najmanje dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanari koji su se uspjeli spasiti tvrde da su u jednom trenutku čuli nešto poput eksplozije nakon čega su se kuća i zgrada počele urušavati.

U Gvatemali je dosad u poplavama i odronima smrtno stradalo 120 osoba, a 53 ih se smatra nestalima. Prije prolaska oluje evakuirano je 112.000 osoba, većinom siromašnih i nastanjenih u trošnim kućercima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agatha je krenula s Tihog oceana nakon što su meteorolozi Američke oceanske i atmosferske agencije predvidjeli da bi sezona uragana 2010. (1. lipnja do 30. studenoga) mogla biti jedna od najgorih ikada zabilježenih na Atlantiku.

U susjednom Hondurasu, povjerenstvo za izvanredna stanja objavilo je podatke o 17 mrtvih i više od 3.000 evakuiranih. U Salvadoru je bilo devet mrtvih i dvoje nestalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo