NAKON RASPRAVE - PLJESAK / Pogledajte kako je izglasano povjerenje Vladi!

Hrvatski sabor iskazao je u petak povjerenje novoj Vladi koju će voditi Zoran Milanović, predsjednik SDP-a i deseti po redu premijer od hrvatske neovisnosti.

23.12.2011.
15:24
VOYO logo

Nakon žustre rasprave, koja je trajala gotovo četiri sata, Hrvatski sabor je iskazao povjerenje Zoranu Milanoviću i njegovoj Vladi.

Programu Milanovićeve vlade i njezinih 22 člana povjerenje je dalo 89 zastupnika vladajuće većine te nacionalnih manjina, suzdržanima se izjasnilo 12 zastupnika iz HDSSB-a i Hrvatskih laburista, a protiv je glasovalo 28 zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićev govor pred Saborom: Naš program nije shopping lista

Prvi potpredsjednik vlade je čelnik HNS-a Radimir Čačić, koji će obnašati i dužnost ministra gospodarstva.

SDP ima troje potpredsjednika vlade - Milanku Opačić, koja je i ministrica socijalne politike i mladih, Branka Grčića koji će voditi i ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, te Nevena Mimicu kao potpredsjednika vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku.

Vesna Pusić dobila je povjerenje Sabora kao ministrica vanjskih i europskih poslova, ministar unutarnjih poslova je Ranko Ostojić, zdravlja Rajko Ostojić, financija Slavko Linić, obrane Ante Kotromanović, pravosuđa Orsat Miljenić (nestranački), uprave Arsen Bauk, poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Ministar rada i mirovinskog sustava postao je Mirando Mrsić, pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina, poljoprivrede Tihomir Jakovina, turizma Veljko Ostojić, kulture Andrea Zlatar, zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, branitelja Predrag Matić (nestranački), znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Svi članovi vlade poimenično su položili prisegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo