GOLE GRUDI KAO PORUKA / Ukrajinke u toplesu Putinu rekle da ne dolazi

Aktivistice udruge za ženska prava FEMEN u središtu Kijeva golim su grudima ruskom premijeru Vladimiru Putinu poručile da neće uspjeti raskomadati Ukrajinu.

27.10.2010.
15:17
VOYO logo

KIJEV - Premda se na vlast nedavno vratila proruska politička opcija, još od narančaste revolucije Ukrajina figurira kao država koja stalno važe hoće li se više prikloniti Moskvi ili Zapadu.

Velik broj Ukrajinaca prema Rusiji ne gaji pretjerano lijepe osjećaje jer u Moskvi vide ekipu koja im želi oteti dio teritorija ili ih želi uništiti u ekonomskom smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvog su stajališta i pripadnice udruge za ženska prava FEMEN, koje je prilično uznemirio najavljeni posjet Kijevu ruskog premijera Vladimira Putina.

One su se u srijedu stoga u samom srcu Kijeva skinule u toples te su golih grudi prosvjedovale protiv Putinovog skorašnjeg posjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajina ga ne želi ovdje. Ukrajina zna što on ovdje traži, on želi raskomadati Ukrajinu. Nećemo mu to dopustiti", izjavila je jedna od aktivistica Aleksandra Ševčenko.

U Kremlju kao službeni razlog Putinova posjeta navode produbljivanje bilateralnih gospodarskih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, aktivistice su u toplesu prosvjedovale i u ožujku ove godine. Tada im po volji nije bio sastav nove vlade, u kojoj sjede isključivo muškarci.

Snimke toples demonstracija u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo