ODBROJENI SU NAM DANI / Svijet stigao na korak do potpunog uništenja

Image

Znanstvenici okupljeni oko udruženja "Bulletin of the Atomic Scientists" upozorili su kako se svijet svakim danom sve više približava uništenju. Kada 'kazaljka na satu' dosegne podne, svijeta više neće biti.

12.1.2012.
10:17
VOYO logo

Skupina odgovorna za pomicanje kazaljki na "Satu Sudnjeg dana", koji već gotovo šezdeset godina odbrojava dane do uništenja Zemlje, upozorili su kako smo došli još jedan korak bliže apokalipsi.

Sat se pomaknuo na 5 minuta do 12, a kada kazaljke dosegnu podne, svijet kao takav će nestati.

Posljednji je put kazaljka pomaknuta 2010. godine i to jednu minutu unatrag, da bi nepune dvije godine kasnije bila vraćena zbog velikih klimatskih promjena, stanja u nuklearnom naoružanju te drugih utjecaja.

Sat je najbliže "apokalipsi" bio 1984. godine u jeku napetosti između SSSR-a i Amerike, kada je bio postavljen na svega tri minute od uništenja. Najdalje smo od "apokalipse" bili 1995. godine, čak 14 minuta.

Najveći uzroci pomicanja kazaljke u 2012. godini su činjenica da se ne radi dovoljno kako bi se klimatske promjene držale pod kontrolom te zbog sporih pregovora po pitanju nuklearnog naoružanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo