I POSLIJE ŠUKERA - ŠUKER / Uskoro novo zaduženje od 750 milijuna eura

Image
Image

Hrvatska će se sljedećeg mjeseca zadužiti za novih 750 milijuna eura kako bi se otplatili dugovi koji dolaze na naplatu.

7.2.2011.
16:30
VOYO logo

ZAGREB - Idućeg mjeseca na naplatu dolazi 750 milijuna eura obveznica izdanih 2002. pa je ministrica financija Martina Dalić najavila novo zaduženje da bi se otplatili dugovi koji dolaze na naplatu.

"Dinamika zaduženja i raspored tijekom godine u prvom redu ovise o dinamici dospjeća starih kredita i obveznica, i s druge strane o stanju na svjetskom tržištu" rekla je Šukerova nasljednica u intervjuu za Hrvatski radio. Istaknula je da će se zaduženje nastojati realizirati "u što povoljnijem trenutku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić očekuje kako će podaci za četvrto tromjesečje prošle godine pokazati blagi pad BDP-a te napominje kako je hrvatsko gospodarstvo gotovo dvije pune godine provelo u krizi.

Ministrica financija vjeruje i kako ima prostora da poslovne banke snize kamatne stope. No, napominje kako kamatne stope ovise i o kamatama koje banke plaćaju na depozite, o kamatama po kojima se banke zadužuju u inozemstvu, o veličini loših kredita i konkurenciji među bankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo